Telefonai per pamokas: uždrausti ar palikti? | kl.lt

TELEFONAI PER PAMOKAS: UŽDRAUSTI AR PALIKTI?

  • 13

Seimo narys Justas Džiugelis siūlo uždrausti mokiniams naudotis mobiliaisiais telefonais per pamokas.

Tačiau dalis mokyklų sako, jau ir dabar telefonus draudžia bei abejoja, ar politinis sprendimas reikalingas, informuoja informacinė laida „Info diena“.

Pamokų pradžia Vilniaus prancūzų licėjuje. Laikas, kai mokiniai savo mobiliuosius telefonus atiduoda mokytojai.

„Vaikai pradėjo tarpusavyje daugiau bendrauti, ypatingai pertraukų metu, sugrįžo žaidimai“, – žurnalistams apie tvarką mokykloje dėl telefonų pasakojo mokytoja.

Tokia tvarka šioje prancūziškoje mokykloje galioja nuo 2018 metų, kai Prancūzija apsisprendė drausti mokiniams mobiliaisiais telefonais naudotis per pamokas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Mokytojas, klasės auklėtojas prieš pamoką juos surenka, atideda į šoną ir grąžina tik pamokoms pasibaigus“, – kalbėjo Vilniaus prancūzų licėjaus mokytoja Milda Survilienė.

Prancūzijos pavyzdys įkvėpė ir Seimo narį Justą Džiugelį. Anot jo, telefonai neleidžia vaikams susikoncentruoti ir kokybiškai mokytis. Tačiau atsiranda ir abejojančių, ar toks politinis sprendimas reikalingas.

„Pirmiausia nutariau atlikti visuomenės apklausą, ar būtų pritariama, sakyčiau, tokiam pozityviam draudimui. Ir mano nuostabai, didžioji dauguma žmonių tam pritaria“, – apie idėją pasekti prancūzų pavyzdžiu ir uždrausti mokyklose telefonus pasakojo J. Džiugelis.

„Problema yra daug kompleksiškesnė, sudėtingesnė, apskritai viena iš pagrindinių turbūt šių laikų priklausomybės problemų, o sprendimas, koks yra siūlomas, yra labai paprastas ir dėl to paprastumo labai blogas“, – kalbėjo švietimo ekspertė Nerija Putinaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Ponui klp

Patys telefonai nėra blogis , tik reikia aiškiai nustatyti tvarką kur ir kiek jais gali pasinaudoti mokiniai. Beja , įžeidinėti žmones nėra tinkamas suaugusio žmogaus elgesys....

Net nėra apie ką diskutuoti -

ŽINOMA , KAD UŽDRAUSTI ! Reikia baigti žaisti tą perdėtą demokratiją. Vaikai auga be jokių ribų , beraščiai ir bemoksliai(dauguma).Mokykloj reikia susikaupti mokslui ir atydžiai klausyti pedagogų , o ne makaluotis po inernetą...

klp

Nežinau, ar telefonai yra blogis. Manau, kad blogai kada vaikų problemas imasi spręsti "žinovai" neturėję ir neturintys vaikų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS