Temperatūra pašėlusiai kils, tačiau jau artinasi lietus | kl.lt

TEMPERATŪRA PAŠĖLUSIAI KILS, TAČIAU JAU ARTINASI LIETUS

  • 1

Antroje savaitės pusėje danguje dažniau sušmėžuos debesys, kurie vis drąsiau šliūkštels lietaus. Ketvirtadienį pasiseks ne visiems, tikėtina, kad šalies vakaruose vietomis nedidelis lietus bent kažkiek nuplaus dulkes. Penktadienį ir šeštadienį išsilaikys itin šilti orai, kai kur temperatūra šoktels iki 25–26 laipsnių, tačiau kritulių galime tikėtis daugiau. Nuo sekmadienio šalyje įsivyraus šiek tiek gaivesni orai.

Šiandien saujelė lietaus numatoma tik kai kur, daugiausia vakarinėje šalies dalyje. Vietomis galima perkūnija. Vakarėjant lietaus gali kliūti ir šiaurės vakarams. Diena bus šilta, išsilaikys vidutinio stiprumo pietų, pietryčių krypties vėjas. Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 21, Klaipėdoje apie 20 laipsnių šilumos. Kaune ir Panevėžyje oras šils iki 22 laipsnių. Kai kur šalies pietuose temperatūra šoktels ir iki 24 laipsnių.

Penktadienį orų idilę sudrums didesnės permainos. Naktį kai kur truputį palynos, vyraus 8–13 laipsnių šiluma. Dienos metu krypties nekeis pietų, pietryčių vėjas, bus šilta ir daugelyje vietovių saulėta, tačiau debesų jau daugės. Po pietų, vakarėjant, daug kur, ypač šalies šiaurės vakaruose, prapliups lietus su perkūnija. Dieną temperatūra daugelyje vietovių persiris per 20 laipsnių. Vilniuje vyraus 22, Kaune ir Panevėžyje 24 laipsnių šiluma. Šiauliuose ir Klaipėdoje oras sušils iki 23 laipsnių. Šalies pietuose termometrų stulpeliai stiebsis iki 24–25 laipsnių.

Šeštadienį situacija bus panaši: naktį lynos tik vietomis, o po pietų daug kur, tikėtina, nušniokš lietus su perkūnija. Vyraus vasariška šiluma. Naktį temperatūra svyruos tarp 8–14 laipsnių. Dieną saulės spinduliai vėl kaip reikiant įkaitins orą. Vilniuje ir Panevėžyje vyraus 25, Kaune 26 laipsnių šiluma. Šiauliuose ir Klaipėdoje oras sušils iki 24 laipsnių.

Sekmadienio naktį vietomis grūmos perkūnija, tęsis krituliai. Numatoma 9–14 laipsnių šiluma. Diena jau bus gaivesnė, pūs gūsingas rytų krypties vėjas. Vyraus nepastovus debesuotumas, vietomis toliau varvės dangus. Vilniuje ir Šiauliuose termometrai fiksuos 19, Kaune ir Panevėžyje 20 laipsnių šilumos. Klaipėdoje oras sušils iki 18 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžioje žymesnių kritulių nenumatoma, vyraus labiau pavasariška temperatūra. Naktimis bus apie 3–10, dienomis apie 13–18 laipsnių šilumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vaje

Visai neatspėja oro.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS