Tikras speigas: šiąnakt vietomis šaltis spustelėjo net iki 28 laipsnių | kl.lt

TIKRAS SPEIGAS: ŠIĄNAKT VIETOMIS ŠALTIS SPUSTELĖJO NET IKI 28 LAIPSNIŲ

  • 2

Žiema toliau šiepia dantis ir, panašu, kol kas tikrai nežada trauktis. Šiąnakt šaltukas daugelyje Lietuvoje vietų spustelėjo gerokai – kai kur termometrų stulpeliai krito iki beveik 28 laipsnių šalčio, informuoja meteo.lt.

„Po ilgesnės pertraukos – labai šalta naktis ir rytas. Žemiausia oro temperatūra fiksuota Ukmergėje. Ryto valandomis pasiekta net -28,4 laipsnio. Šalta buvo ir Utenoje -23,9 laipsnio. Didžiausi šalčiai telkėsi šiaurės rytiniuose rajonuose. Visos kitos vietovės, kuriose fiksuota  mažiau nei -20 laipsnių pažymėtos melsva spalva. Švelniausias šaltis buvo Telšiuose, Lazdijuose ir Klaipėdoje“, – orus Lietuvoje apžvelgė meteorologai.

Specialistai informavo ir apie žemiausią temperatūrą, kuri buvo užfiksuota šią žiemą. „Beje, šią žiemą iki šiandienos žemiausia oro temperatūra buvo fiksuota sausio 17 d. Joniškyje -28,6 laipsnio“, – rašė meteorologai.

Feisbuko nuotr.

Pasak sinoptikų, sekmadienį išsilaikys ramūs, be gausių kritulių, tačiau šalti orai. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 14–20 laipsnių šalčio, vietomis gali atšalti ir stipriau. Dienos metu Vilniuje šaltis atlėgs iki 10, Kaune iki 9 laipsnių. Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 8, Klaipėdoje apie 5 laipsnius šalčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

O pernai viena švediška kvaiša žviegė, kad klimatas šyla, kad žiemų nebebus, kad reikia elektromobilių....Kur ji dabar, ta rėksnė ?

SNYGYS&SPYGYS

SNYGYS liovesi, SPYGYS eme selt. Idomi ta Lietuva :) Dar kad CORONE nurimtu. Bet vistiek cia gera :) :)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS