Traukiniu iš Kinijos atkeliavo apsaugos priemonių siunta medikams | kl.lt

TRAUKINIU IŠ KINIJOS ATKELIAVO APSAUGOS PRIEMONIŲ SIUNTA MEDIKAMS

Pirmadienį popiet į Lietuvą pristatyta traukiniu iš Kinijos gabenta asmens apsaugos priemonių siunta, skirta su koronavirusu kovojantiems medikams.

„Keliauja dabar šitos priemonės ir geležinkeliu, ne tik oro transportu. Oro transportas buvo aktualus, kad priemonės greitai pasiektų Lietuvą. Dabar tos skubos nebėra. Geležinkeliu gali atkeliauti didesni kroviniai. Greitis nėra toks didelis, bet Lietuva saugiai jaučiasi turėdama pakankamai priemonių”, – pirmadienį žurnalistams sakė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

Geležinkeliu gali atkeliauti didesni kroviniai. Greitis nėra toks didelis, bet Lietuva saugiai jaučiasi turėdama pakankamai priemonių.

Lietuvos kariuomenės Depų tarnybos administracijos viršininkas, Lietuvos kariuomenės atstovas SAM Ekstremalių situacijų operacijų centre Aurimas Guščius sakė, kad šiuo sąstatu pristatyta 20 tūkst. apsauginių skafandrų, 80 tūkst. apsauginių kostiumų ir batų apsaugų.

„Kuo šios priemonės ypatingos ir kodėl jas geriau gabenti geležinkeliais – dėl to, kad jų pakuočių tūris yra pakankamai didelis ir ekonomiškai yra naudingiau juos gabenti geležinkelio keliais, ne tik oro transportu“, – pažymėjo A. Guščius.

Jis nurodė, kad priemonės bus perduotos pagrindinėms COVID–19 paveiktoms ligoninėms, greitosios pagalbos stotims, karščiavimo klinikoms ir mobiliesiems punktams.

 

 

GALERIJA

  • Traukiniu iš Kinijos atkeliavo apsaugos priemonių siunta medikams
  • Traukiniu iš Kinijos atkeliavo apsaugos priemonių siunta medikams
SAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Sveikoji

Kokion šiknon dabar dėti tas priemones, jei sergančiųjų nėra?

Anoniminei siuntai

Nieko jus neturit ir jus nemokat gaminti PIGIAI ir DAUG galite pasiuti kauke iš šudu ir pagaliu už 3-5€ su tokiom kainom gali eiti ir nusišauti.

Siunta

Mūsų siuvimo cechai stovi be darbo, o kinai, paleidę pasauliui užkratą, dabar daro biznį iš nekokybiškų apsaugos priemonių. Mūsų specialistai garsėja išradimais kosmonautams, be jokių abejonių pasiūtų ir vienkartinius rūbus. Juk veltui tos priemones nesiunčiamos, įdomu, kiek Lietuva per visą pandeminį laikotarpį sumokėjo kinams už vienkartines apsaugos priemonėms.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS