Traukinys iš Vilniaus į Rygą turėtų kursuoti nuo gruodžio 27 dienos | kl.lt

TRAUKINYS IŠ VILNIAUS Į RYGĄ TURĖTŲ KURSUOTI NUO GRUODŽIO 27 DIENOS

  • 5

Pirmasis traukinys iš Vilniaus į Rygą turėtų išvykti gruodžio 27 dieną, pranešė „Lietuvos geležinkelių“ grupės keleivių vežimo bendrovė „LTG Link“. Tačiau pirmojo reiso data dar gali būti tikslinama.

„Tikimės, kad ateityje jis (maršrutas – BNS) pasipildys jungtimi iki Talino, o nutiesus „Rail Balticos“ geležinkelio liniją pas kaimynus keliausime dar greičiau ir patogiau“, – pranešime sakė susisiekimo viceministrė Loreta Maskaliovienė.

Traukiniai kursuos maršrutu Vilnius–Kaišiadorys–Šiauliai–Joniškis–Jelgava–Ryga, jie galės konkuruoti su automobiliais.

Pasak „LTG Link“ laikinojo vadovo Gedimino Šečkaus, šiuo maršrutu žmonės galės keliauti be persėdimų, o traukinys bus pritaikytas ir individualiems žmonių poreikiams.

Bendrovė šiuo metu atlieka paruošiamuosius naujo maršruto darbus – jau pasirašytas susitarimas su Latvijos infrastruktūros valdytoja dėl šalies geležinkelių naudojimo.

„LTG Link“ kreipėsi į Latvijos ir Europos institucijas dėl tarptautiniams maršrutams būtinų leidimų kursuoti Latvijos teritorijoje, sprendžiami ir kiti naujojo maršruto organizavimo klausimai, kad jis atitiktų Latvijos reikalavimus, taip pat kuriamas paslaugų paketas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

MUMU

Kada varys i JAV?

O ko

ten jums reikia?

Hmm...

O kaip nuvykti traukiniu iš Kauno į Klaipėdą be persėdimų??? Anksčiau buvo galima persėsti Kaišiadoryse. Dabar iš Klaipėdos, parvykus į Kaišiadoris, paskutinis elektrinis būna jau seniai nuva-žiaęs į Kauną. Mano supratimu, geležinkelių vadovai visiškai nemąsto....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS