Turto bankas likvidavo „Tarptautinį geros kaimynystės forumą“ | kl.lt

TURTO BANKAS LIKVIDAVO „TARPTAUTINĮ GEROS KAIMYNYSTĖS FORUMĄ“

  • 10

Turto bankas antradienį pranešė likvidavęs už rengimąsi šnipinėti Rusijai kalinčio Algirdo Paleckio ir bendraminčių įkurtą organizaciją – „Tarptautinį geros kaimynystės forumą“.

„Patvirtiname, kad A. Paleckio įstaiga likviduota. Procesas vyko sklandžiai ir laikantis teisės aktų. Fondo atstovai bendradarbiavo“, – BNS sakė Turto banko atstovas Karolis Vaitkevičius.

Turto bankas teismo buvo paskirtas asociacijos likvidatoriumi.

Likviduoti asociaciją Vilniaus regiono apylinkės teismas nusprendė vasario 20 dieną, konstatavęs, jog šios organizacijos tikslas yra veikti prieš Lietuvą – pripažinta, kad organizacija įkurta neteisėtai. Asociacija Rusijoje neteisėtai kalbėjo lietuvių tautos vardu, neigė Konstitucijoje įtvirtintą europinę ir transatlantinę integraciją.

Patvirtiname, kad A. Paleckio įstaiga likviduota. Procesas vyko sklandžiai ir laikantis teisės aktų.

Šios asociacijos atstovai tokį teismo sprendimą apskundė. Gegužės viduryje Vilniaus apygardos teismas patvirtino, kad asociacija įsteigta neteisėtai ir paliko galioti pirmos instancijos teismo sprendimą.

Po šios nutarties teismo sprendimas buvo apskųstas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT). Jis savo ruožtu nepriėmė nagrinėti asociacijos skundo.

Kadangi LAT nutartis yra galutinė ir neskundžiama, procesas šioje civilinėje byloje baigtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

>> sme-tui

Lietuva tarpukary - klestėjo, o LITAS buvo viena iš stipriausių valiutų Europoje! Pastoviai vyko Exportas į Vokietiją, Angliją, ir į kremlinių "nemytają Rassiją" - taip pat. Lietuvoje kas netingėjo, - ieškojo darbo, ėjo savanoriais, gavo žemės, darbavosi, tame tarpe - ir patarnaudavo "ponams", na ir kas? O tinginiai - kėlė riaušes, mitingavo, pijokavo, lipo ant bačkos, agitavo, kėlė sumaištį ir ruošė dirvą ruskio invazijai…

Kukas

O kodel anukas dar neikure, pikdziaus kaiministes foruma? Juk jis taip megsta piktis su kaiminais.

dovanų metas

Smagios kalėdinės dovanos...Šaunuoliai kad likvidavo brudų irštvą,ir celofanui dovanėlė gera...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS