Ugniagesiai gelbėtojai mini Šv. Florijono dieną | kl.lt

UGNIAGESIAI GELBĖTOJAI MINI ŠV. FLORIJONO DIENĄ

  • 0

Ugniagesiai gelbėtojai ketvirtadienį minės Šv. Florijono – ugniagesių globėjo dieną.

Šiemet pagrindinė šventė vyks Kaune. Ji prasidės šv. Mišiomis Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje, po to persikels į Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelį.

Į jį ugniagesiai gelbėtojai atžygiuos su Karinių oro pajėgų orkestru, vėliau numatytas kariljono koncertas, iškilmingas minėjimas.

Minėjimo metu tylos minute bus pagerbti žuvę ugniagesiai gelbėtojai, padėtos gėlės prie Nežinomo kareivio kapo ir Laisvės paminklo, vyks ugniagesių priesaikos ceremonija, už sąžiningą ir nepriekaištingą tarnybą bei išgelbėtas gyvybes bus įteikti apdovanojimai geriausiems šalies ugniagesiams gelbėtojams, pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).

Į šventę atvykę kauniečiai ir miesto svečiai galės apžiūrėti ugniagesių gelbėtojų gaisrinę ir gelbėjimo techniką, pabendrauti su pareigūnais, apžiūrėti gaisrų gesinimo priemones, išvykimo krepšį bei paragauti ugniagesių verdamos košės.

Tądien visoje šalyje vyks atvirų durų diena gaisrinėse, ugniagesių rikiuotės, šv. Mišios už ugniagesius gelbėtojus, Rokiškio gatvėmis važiuos gaisrų gesinimo ir gelbėjimo automobilių kolona.

PAGD duomenimis, šiemet ugniagesiai gelbėtojai užgesino per 2,6 tūkst. gaisrų, atliko 4 tūkst. gelbėjimo darbų, išgelbėjo 159 žmones.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS