Ukrainos mokslininkų įdarbinimui šiemet numatyta skirti 1,2 mln. eurų | kl.lt

UKRAINOS MOKSLININKŲ ĮDARBINIMUI ŠIEMET NUMATYTA SKIRTI 1,2 MLN. EURŲ

Ukrainos mokslininkų įdarbinimui šiemet planuojama skirti 1,2 mln. eurų, o nuo karo pradžios Lietuvos mokslo taryba (LMT) suteikė 2,9 mln. eurų šios šalies mokslininkams ir bendriems mokslo tyrimams.

Kaip pirmadienį pranešė LMT, su 1,2 mln. eurų lėšomis šiemet taryba pasirengusi Lietuvoje įdarbinti visus to pageidaujančius Ukrainos mokslininkus. Paraiškos tam priimamos nuolat ir šiais metais jau skirta 0,9 mln. eurų įdarbinant 44 Ukrainos mokslininkus.

Iš viso iki šiol nuo karo pradžios Ukrainos mokslininkų įdarbinimui skirta 1,8 mln. eurų, o bendrų mokslo tyrimų projektų finansavimui – 1,1 mln. eurų.

Pasak pranešimo, Lietuvoje šiuo metu įvairiose mokslo ir studijų institucijose dirba 44 Ukrainos mokslininkai, pernai – 71 mokslininkas.

Paramą Ukrainos mokslininkams LMT teikia pagal dvi programas „Parama Ukrainos tyrėjų įdarbinimui“ ir „Lietuvos–Ukrainos bendradarbiavimo programa“, kurios skirtos finansuoti bendrus mokslo tyrimų projektus bei Ukrainos tyrėjų mokslinę veiklą Lietuvos mokslo ir studijų institucijose.

LMT skelbia, kad pernai patenkino visų atvykusių Ukrainos mokslininkų poreikį ir jų įdarbinimui suteikė 0,835 mln. eurų.

Mokslininkai dažniausiai buvo įdarbinami jaunesniojo mokslo darbuotojo ar mokslo darbuotojo pareigybėms Lietuvos universitetuose, mokslų centruose ir institutuose, kur vykdė aukšto nacionalinio ar tarptautinio lygmens mokslinius tyrimus.

„Lietuvos-Ukrainos bendradarbiavimo programai“, prasidėjus karui, LMT skyrė papildomai 2 mln. eurų. – iš viso šios programos vykdymui 2022–2025 metais numatyta apie 2,3 mln. eurų.

Gairės: Ukrainos mokslininkai, Įdarbinimas, finansavimas, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS