Universitetai sutarė dėl minimalaus konkursinio balo į bakalauro studijas | kl.lt

UNIVERSITETAI SUTARĖ DĖL MINIMALAUS KONKURSINIO BALO Į BAKALAURO STUDIJAS

  • 0

Minimalus konkursinis balas į bakalauro ir vientisąsias studijas Lietuvos universitetuose šiemet bus 5,4 ir galios tiek į mokamas, tiek į valstybės finansuojamas vietas.

Šį susitarimą antradienį patvirtino Lietuvos universitetų rektorių konferencijos (LURK) prezidentas, Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Eugenijus Valatka, pranešė universitetas.

„Be to, nutarta, kad siekiant užtikrinti sąžiningą konkurenciją tarp universitetų ir suvienodinti slenkstinius reikalavimus, šiais metais apskaičiuojant mažiausio stojamojo konkursinio balo vertę į ją nebus įskaičiuoti atskirų universitetų nusistatomi papildomi balai“, – teigia E. Valatka.

Anksčiau apskaičiuojant stojamojo balo vertę atskiri universitetai nusistatydavo papildomus kriterijus, už kuriuos būdavo skiriami papildomi balai, tačiau šiemet to nebelieka.

„Be abejo, kaip ir anksčiau, Lietuvos ir tarptautinių dalykinių olimpiadų, konkursų ir kitų svarbių renginių, kurių sąrašas yra pateiktas LAMA BPO „Konkursinės eilės sudarymo tvarkos apraše“, laimėtojams bus pridedami papildomi balai‘, – teigia LURK vadovas.

Po penktadienį vykusio LURK posėdžio buvo skelbiama, kad išimtis bus taikoma Klaipėdos universitete (KU), stojant į jūrų inžinerijos valstybės nefinansuojamą vietą: čia minimalus stojamasis balas turėjo siekti 5, tačiau, pasak E. Valatkos, universiteto senatas iš naujo priėmė sprendimą ir nusprendė išlaikyti tokią pačią kartelę kaip visuose valstybiniuose universitetuose.

Bendrasis priėmimas į šalies universitetus ir kolegijas prasidėjo birželio 1-ąją.

Norintys jame dalyvauti kviečiami iki rugpjūčio 18 dienos vidurdienio teikti prašymus Bendrojo priėmimo informacinėje sistemoje (BPIS), jungiantis per Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) tinklalapį.

Kvietimas studijuoti bus skelbiamas rugpjūčio 22 dieną iki 12 valandos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS