URM aiškinasi, ar yra lietuvių karantinuotame Tenerifės viešbutyje | kl.lt

URM AIŠKINASI, AR YRA LIETUVIŲ KARANTINUOTAME TENERIFĖS VIEŠBUTYJE

Užsienio reikalų ministerija tikrina, ar yra lietuvių Tenerifės viešbutyje, kur dėl diagnozuoto koronaviruso atvejo paskelbtas karantinas.

„Ambasada Madride susisiekė su karantinui uždarytu Tenerifės viešbučiu Adechės kurorte. Šiuo metu viešbutyje sudarinėjami sąrašai, renkama informacija apie asmenų pilietybę. Informacija, ar yra viešbutyje Lietuvos piliečių, bus pateikta vėliau“, – Eltai sakė ministro Lino Linkevičiaus atsovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

ELTA primena, kad vyrui iš Italijos viename pietų Tenerifės viešbutyje diagnozuotas koronavirusas, pranešė Ispanijos Kanarų salų sveikatos apsaugos departamentas. Dėl patvirtinto užsikrėtimo atvejo viešbutyje uždaryti apie 1 000 žmonių, praneša metro.co.uk.

Šiuo metu viešbutyje sudarinėjami sąrašai, renkama informacija apie asmenų pilietybę. Informacija, ar yra viešbutyje Lietuvos piliečių, bus pateikta vėliau.

Ispanijos laikraštis „El Mundo“ skelbia, kad koronavirusas diagnozuotas italų gydytojui, atvažiavusiam atostogauti į Tenerifę.

Pranešama, kad „H10 Costa Adeje Palace“ viešbutyje ilsisi apie 1 000 žmonių. Viešbutyje įvestas karantinas, visi jame esantys žmonės izoliuoti.

Vyras iš Italijos šiuo metu izoliuotas nuo kitų, jam bus atlikti pakartotiniai tyrimai dėl koronaviruso. Italas atvyko iš šiaurinio Lombardijos regiono, kur nuo koronaviruso mirė jau keli žmonės, manoma, kad jis su žmona Tenerifės viešbutyje gyveno pastarąsias 6 dienas. Kiek anksčiau jis pradėjo karščiuoti ir lankėsi vienoje privačioje klinikoje iki diagnozavus koronavirusą.

„Dėl turisto iš Italijos Tenerifės pietuose buvo aktyvuotas koronaviruso protokolas. Pirmasis tyrimas dėl koronaviruso buvo teigiamas. Rytoj (trečiadienį) bus atliekami pakartotiniai tyrimai Madride. Pacientas yra izoliuotas“, – teigė Kanarų salų prezidentas Angelis Victoras Torresas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS