Utenoje bus minimas ugniagesių veiklos 90-metis | kl.lt

UTENOJE BUS MINIMAS UGNIAGESIŲ VEIKLOS 90-METIS

  • 0

Sekmadienį Lietuvos ugniagesiai gelbėtojai mini Šv. Florijono - ugniagesių globėjo dieną. Utenoje šio miesto ugniagesiai gelbėtojai švęs profesinės veiklos 90 metų jubiliejų - 1924 metais Utenoje buvo įkurta pirmoji Gaisrininkų savanorių draugija.

Į šventę pakviesta prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo nariai, vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas, Vidaus reikalų ministerijai pavaldžių įstaigų vadovai, svečiai iš užsienio.

13 val. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento, Utenos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ir kitų apskričių pareigūnai susirinks į šv. Mišias už ugniagesius į Utenos Kristaus Žengimo į dangų bažnyčią. 14.30 val. prie Utenos daugiafunkcio sporto centro vyks šventės atidarymas, bus demonstruojama priešgaisrinė technika ir įranga, vyks Lietuvos ugniagesybos čempionato finalo varžybos, savo gebėjimus demonstruos ugniagesiai gelbėtojai.

17.30 val. sporto centro salėje vyks šventinis minėjimas, kurio metu bus apdovanojami labiausiai nusipelnę pareigūnai, Motinos dienos proga sveikinamos sąžiningai savo tarnybą atliekančių ugniagesių mamos.

20 val. Dauniškio ežere ugniagesiai demonstruos gelbėjimo valtis ir plukdys miestelėnus ir svečius. 22 val. ežere bus įjungtas muzikinis šviečiantis fontanas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS