Už triukšmą siūloma bausti iki 1 tūkst. eurų | kl.lt

UŽ TRIUKŠMĄ SIŪLOMA BAUSTI IKI 1 TŪKST. EURŲ

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys Mykolas Majauskas ketvirtadienį ketina pateikti Seimui siūlymą dvigubinti baudas už triukšmo taršos pažeidimus.

Kartu parlamentaras siūlo nustatyti, kad savivaldybių tarybos turėtų privalomai viešai svarstyti pakartotinių triukšmo viešose vietose taisyklių pažeidėjų ūkinės veiklos ribojimą. Tokie siūlymai yra įrašyti į parlamentaro parengtas Administracinių nusižengimų kodekso ir Triukšmo valdymo įstatymo pataisas.

Pagal siūlomą kodekso pataisų projektą už Triukšmo valdymo įstatymo ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių triukšmo valdymą, nevykdymą ar pažeidimą būtų numatyta bauda nuo 100 iki 600 eurų (šiuo metu yra nuo 50 iki 300 eurų). Už tokį pažeidimą, padarytą pakartotinai, siūloma bausti nuo 500 iki 1000 eurų (šio metu yra nuo 280 iki 600 eurų).

Pagal siūlomą projektą, už savivaldybių tarybų patvirtintų triukšmo prevencijos viešosiose vietose taisyklių nesilaikymą būtų numatyta bauda nuo 150 iki 600 eurų (šiuo metu yra nuo 80 iki 300 eurų). Už tokį administracinį nusižengimą, kuris padarytas pakartotinai, siūloma bausti nuo 500 iki 1000 eurų (šiuo metu baudžiama nuo 300 iki 600 eurų).

Siūloma, kad naujos nuostatos įsigaliotų jau nuo 2020 m. sausio 1 d.

M. Majauskas sako, kad nuo 2017 m. atvejų, susijusių su Triukšmo valdymo įstatymo ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių triukšmo taršos kontrolę nevykdymu ar pažeidimu, skaičius Lietuvoje išaugo beveik ketvirtadaliu (nuo 131 iki 170 atvejų). Jo duomenimis, konkrečiai su savivaldybių patvirtintų triukšmo prevencijos viešose vietose taisyklių pažeidimu susijusių atvejų skaičius išaugo beveik dvigubai (nuo 28 iki 46 atvejų).

Spręsti susidariusiai situacijai Seimo narys M. Majauskas siūlo didinti baudas už triukšmo pažeidimus ir nustatyti, kad pakartotinai triukšmo taisykles laužančiųjų viešas ūkinės veiklos ribojimo svarstymas būtų ne savivaldybių taryboms paliekama teisė, bet privaloma jų pareiga.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Liux

Puikus pasiulymas. Saunuolis Majauskas. Negalima trikdyt kitu zmoniu ramybes.Reik gerbti kitus zmones.Netaip kaip kiti barai triuksmauja ir zmones kencia del to.Uzraukti visus triuksmus.

Pirkėja

Sveikintinas pasiūlymas, gal jis palies ir prekybos centrus, priverstinai brukantiems trankias melodijas? Yra nustatytos decibelų normos uždarose patalpose, kurių privalu laiikytis. Artėja Kalėdos ir Naujieji metai, vėl pirkėjai bus priversti klausytis pabodusias banalias kalėdines dainuškas.

Ką gi

labai teisingas pasiūlymas, piemenys nuo paspirtuko įlipę į automobilį per miesto centrą demonstruoja jo kriokimą....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS