Užfiksuota šalčiausia šiemet naktis, savaitgalis bus giedras | kl.lt

UŽFIKSUOTA ŠALČIAUSIA ŠIEMET NAKTIS, SAVAITGALIS BUS GIEDRAS

Penktadienio naktį ir paryčiais Varėnoje užfiksuotas kiek didesnis 25 laipsnių šaltis. Tokiomis sąlygomis mokiniai jau gali neiti į mokyklą.

„Pavojingos temperatūros, kai jau nereikėtų vesti į mokyklą pradinukų, yra Radviliškio apylinkėse, taip pat Šiaurės rytų Lietuvoje – apie Uteną, Dūkšto apylinkėse, – penktadienio rytą 6:30 val. LRT radijui sakė sinoptikė Judita Liukaitytė. – Taip pat pietiniuose rajonuose – Kybartuose, Marijampolėje, Alytuje, Lazdijuose – yra žemiau negu dvidešimt laipsnių – 21–22 laipsniai šalčio“.

Sinoptikė teigė, kad šiąnakt Varėnoje užfiksuota žemiausia šiemet temperatūra – žemiau nei 25 laipsniai šalčio. Vilniuje fiksuotas 18,5 laipsnio šaltis.

Penktadienį prognozuojami sausi, giedri orai. Diena mažai skirsis nuo prieš tai buvusių – bus apie 10–15 laipsnių šalčio.

„Labai panašūs orai ir šeštadienį, ir sekmadienį. Ir toliau prognozuojami mažai debesuoti orai, sausi. Rytų krypčių vėjas šeštadienį bus silpnas, sekmadienį – vidutinio stiprumo, tačiau didelės žvarbos neturėtų sukelti. Naktimis prognozuojama apie 17–22 laipsnius šalčio ir vietomis, priklausomai nuo mikroklimatinių sąlygų, atvės iki 25 laipsnių šalčio. Tuo metu prie jūros prognozuojama keliais laipsniais šilčiau – apie 14–16 laipsnių šalčio. Dienomis temperatūra išliks panaši – apie 10–15 laipsnių šalčio“, – sakė J. Liukaitytė

Pirmadienį Lietuvą pasieks nedidelės orų permainos: turėtų atsirasti debesų ir padidės tikimybė, kad pietvakarinius Lietuvos rajonus pasieks sniego debesys, tačiau sniego neturėtų būti daug. Šiaurinių rajonų, kur sniego iškritę nedaug, greičiausiai šie debesys nepasieks.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS