Užmaršių lėktuvų keleivių daiktai – vargstantiesiems | kl.lt

UŽMARŠIŲ LĖKTUVŲ KELEIVIŲ DAIKTAI – VARGSTANTIESIEMS

Lėktuvų keleiviams neretai tekdavo neleidžiamus rankiniame bagaže vežtis daiktus tiesiog išmesti į šiukšliadėžes. Jau kurį laiką šalies oro uostuose keleivių palikti maisto produktai bei kosmetika keliauja vargstantiesiems.

Prie aviacijos saugumo patikros posto kai kuriems keleiviams tenka palikti daiktų. Dažniausiai, pasak specialistų, tai – įvairūs konservai, uogienės, kosmetika, gaivieji gėrimai, kurių vežti rankiniame bagaže neleidžiama. Kur juos dėti sprendžia patys keleiviai. Galima ir į registruojamą bagažą, nors dažniausiai jis jau būna priduotas.

Oro uostuose surinktų įvairių produktų vargstantiesiems „Maisto bankas“ jau perdavė už beveik 12 tūkst. eurų.

„Jeigu orlaivis jau yra atskridęs ir į jį jau kraunami lagaminai, tai greičiausiai nepavyks to padaryti, nes yra ribotas laikas kiekvieno orlaivio aptarnavimo. Jeigu orlaivis dar nėra atskridęs, tikrai antžeminio aptarnavimo kompanija pristatys jums bagažą, į kurį galėsite sudėti tuos daiktus, kurie netinka į rankinį bagažą“, – aiškina Palangos oro uosto direktorius Marius Gelžinis.

Vis tik daiktus, kurių negalima vežti rankiniame bagaže, keleiviai dažniausiai išmeta. Kad maisto produktai nebūtų tiesiog išmetami, oro uostuose pastatytos specialios dėžės. Į jas keleiviai gali sudėti neleistinus vežti maisto produktus, kitus daiktus, kurie paskui atiduodami vargstantiems žmonės.

„Vilniaus oro uostas nuo birželio mėnesio jau atidavė apie keturias tonas daiktų, tarp kurių ir maisto produktai, ir kremai, ir higienos priemonės. Palangos oro uostas kadangi prisijungė tik prieš du mėnesius, iš savo patirties matome, kad per savaitę kartą reikia kviesti „Maisto banko“ darbuotojus, kad pasiimtų produktus“, – sako M. Gelžinis.

Oro uostuose surinktų įvairių produktų vargstantiesiems „Maisto bankas“ jau perdavė už beveik 12 tūkst. eurų.

Daugiau – reportaže.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS