Užsienyje įstrigę lietuviai per Varšuvą galės grįžti penktadienį | kl.lt

UŽSIENYJE ĮSTRIGĘ LIETUVIAI PER VARŠUVĄ GALĖS GRĮŽTI PENKTADIENĮ

Užsienio šalyse įstrigę lietuviai namo jungiamuoju skrydžiu per Varšuvą galės parskristi penktadienį, pranešė susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius.

„Pagal susitarimą mūsų piliečiams galima būtų atskristi į Varšuvos oro uostą, iš ten organizuojame skrydį į Vilnių. Jis numatomas 20-tą dieną (penktadienį – BNS)“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė J. Narkevičius.

„Jei dar kas atskris į Varšuvą kitomis linijomis, tai 20 dieną bus galima atskristi į Vilnių“, – pridūrė jis.

Ministras taip pat nurodė, kad penktadienį planuojami reisai į Lietuvą iš Prancūzijos –  vienas reisas jau pilnas (užsiregistravo 220 keleivių), antrame dar yra vietų (86).

„Tačiau duomenys keičiasi, numatoma, kad (lėktuvas – BNS) irgi bus pilnas“, – sakė J. Narkevičius.

Ketvirtadienį į Lietuvą taip pat turėtų atskristi 180 vietų lėktuvas iš Amsterdamo, tuo metu iš Londono skrydis organizuojamas šeštadienį.

Ketvirtadienį bus skrydis iš Valensijos, į kurį užsiregistravo 186 piliečiai, taip pat kovo 23 dieną planuojamas skrydis iš Balio, pranešė J. Narkevičius.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ketvirtadienio rytą teigė, kad užsienyje dėl užvertų sienų plintant koronavirusui galėjo įstrigti iki 6 tūkst. Lietuvos piliečių, apie tūkstantis jų jau turėjo grįžti.

Daugiausia piliečių, anot L. Linkevičiaus, yra Ispanijoje, Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje. Taip pat apie 1,5 tūkst. žmonių yra ne Europos Sąjungos šalyse, iš kur grįžti sudėtingiau.

Gairės: koronavirusas, uždarytos sienos, lietuviai užsienyje, parskraidinami lietuviai, COVID-19, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ohoho

Dar atkeliauja užkrato, ponai valdžioje, ar jūs suprantat ką darot?

KOKIA

LAIME LIETUVOS ZMONEMS DAR SIMTAI VIRUSU ATKELIAUJA VALIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

SUSIJUSIOS NAUJIENOS