V. Sinkevičius: padėčiai Baltarusijoje blogėjant būtų numatytos papildomos sankcijos | kl.lt

V. SINKEVIČIUS: PADĖČIAI BALTARUSIJOJE BLOGĖJANT BŪTŲ NUMATYTOS PAPILDOMOS SANKCIJOS

Eurokomisaras Virginijus Sinkevičius teigia, kad sankcijas už smurtą ir kitus nusikaltimus prieš protestuotojus atsakingiems Baltarusijos atstovams planuojanti įvesti ES toliau stebės situaciją šalyje, o padėčiai negerėjant, sankcijų sąrašas gali būti išplėstas.

Tai jis sakė, komentuodamas trečiadienį skaitytą Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen metinę kalbą, kurioje buvo kreiptasi ir į ES valstybes nares.

„ES nepripažįsta Lukašenkos teisėtu Baltarusijos prezidentu, nes rinkimai nebuvo nei sąžiningi, nei laisvi. Komisija jau yra pasiūliusi sankcijas, šiuo metu jos yra nagrinėjamos tarybos darbo grupėje. Čia reikia visų šalių narių pritarimo. Prezidentė (Ursula von del Leyen – ELTA) taip pat pasiuntė šalims narėms signalą, kad, jeigu jūs norite, jog Komisija reaguotų greičiau, reikia keisti sprendimų priėmimą dėl tokių klausimų užsienio politikoje – kad užtektų kvalifikuotos daugumos“, – ketvirtadienį „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė V. Sinkevičius.

ES nepripažįsta Lukašenkos teisėtu Baltarusijos prezidentu, nes rinkimai nebuvo nei sąžiningi, nei laisvi.

Jo teigimu, Baltarusijai Europa yra pasiūliusi, kaip galima būtų spręsti krizę šalyje.

„Jeigu padėtis toliau blogės, bus numatytos papildomos sankcijos, tačiau EK ragina Baltarusijos valdžią ieškoti pirmiausia dialogo ir išeities iš krizės. Pavyzdžiui, ESBO (Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos – ELTA) pirmininko pasiūlymas apsilankyti Minske, pradėti dialogą – tai būtų pirmas žingsnis. Logiška, kad tas žingsnis vestų į naujus rinkimus, jau prižiūrimus ESBO. Manau, kad tai būtų geriausias sprendimas“, – sakė eurokomisaras.

Vis dėlto, pasak V. Sinkevičiaus, Rusijos parama Baltarusijai sunkina „bet kokį dialogą“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

tai

terorizmas Baltarusijos atzvilgiu...

Rusas

Netrukdykite Baltarusijai, tvarką pasidarys Lukašenka, nekiškite nosies kur nereikia ir viskas bus gerai.Prigirdytu ir už bonką parsidavusiu gerkles užčiaups.

Anonimas

uo perdimas i bliuda vandens
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS