Vakcinavimo nuo COVID-19 tvarka – ir STT akiratyje: atliks antikorupcinį vertinimą | kl.lt

VAKCINAVIMO NUO COVID-19 TVARKA – IR STT AKIRATYJE: ATLIKS ANTIKORUPCINĮ VERTINIMĄ

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atliks vakcinavimo nuo COVID-19 organizavimo antikorupcinį vertinimą, BNS informavo tarnybos atstovė spaudai Renata Keblienė.

„STT viešoje erdvėje paskelbtus atvejus, kada COVID-19 vakcina buvo skiepijami asmenys, galimai nesantys prioritetiniame sąraše, vertina, kaip riziką pasireikšti korupcijai, todėl priėmė sprendimą atlikti vakcinavimo nuo COVID-19 organizavimo antikorupcinį vertinimą“, – sakė STT atstovė.

Tarnyba ketina įvertinti ar nėra korupcijos rizikų sudarant vakcinavimo pirmumo sąrašus; kaip yra atnaujinami sąrašai, kada juose esantys asmenys atsisako skiepytis; kaip yra fiksuojami paskiepyti asmenys; ar faktiškai paskiepyti asmenys patenka į SAM sudarytas ir paskelbtas vakcinavimo pirmumo grupes.

Lietuvai gruodžio pabaigoje pradėjus COVID-19 vakcina skiepyti medikus, gauta pranešimų, kaip skiepai kartais yra skiriami ne tiesioginį kontaktą su koronavirusu sergančiais pacientais turintiems medikams.

Trečiadienį vykusiame Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje jo pirmininkas Antanas Matulas teigė, kad yra sulaukta apie 60 skirtingų medikų skundų dėl, jų nuomone, neproporcingai paskirstytų vakcinų.

Šią savaitę BNS pranešė apie tai, kad Vilniaus universiteto ligoninės Žalgirio klinikoje buvo paskiepyti keli šiuo metu sutarties su ja neturintys dėstytojai.

Šeštadienį pranešta, kad Šilalėje pasiskiepijo šio miesto greitosios medicinos pagalbos stotį valdančios įmonės „Ambulansas“ vadovas bei jo šeimos nariai.

Prezidentas Gitanas Nausėda šeštadienį feisbuke pareiškė, jog būtina priimti greitus ir ryžtingus sprendimus dėl atsakomybės vakcinavimo tvarkos pažeidėjams. Šalies vadovas teigė reikalausiąs aiškios ir detalios skiepijimo tvarkos bei siūlymų, kaip išspręsti situaciją, iš sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, su kuriuo susitikti ketina pirmadienį.

Tuo tarpu premjerė Ingrida Šimonytė teigia, kad atsakomybę dėl tinkamo vakcinavimo įgyvendinimo neša gydymo įstaigų vadovai.

Šeštadienio statistikos departamento duomenimis, iš viso Lietuvoje jau paskiepyta beveik 22,2 tūkst. žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Pppp

Kaip gerai, atsirado darbo kovoti kovoti. Pasirodo kovos su tais kurie nori skiepytis o ne su tais, kurie nenori. Nauja veiklos sritis.

Kovidėdų Skiepelis

Taip. Taip. Atliks STT vertinimą, tada P Y ST įsiverš didingai, kaip Holivudo filme su kaukėmis, antrankiais, pistoletais į kokios Verygos tvartelį ir išsives kokį Kepenį ar tą patį Aurelijų. Tada prasidės teismas. Jis vyks, vyks, vyks... ir visi spės užmiršti, kad apskritai toks teismas vyksta. Taip buvo su Visagino mere, su Eligijum (Masiuliu), su teisėjais. Kažkas bi škututuką negerai su tuo STT

SKAITYKIT

Įdėmiai.STT nevykdys konkrečių tyrimų,o tik vertins galimas korupcijos prielaidas ir rizikas.Trumpiau atliks vieną,bet didelį tyrimą,kad galimai kažkur,galimai kažkas,galimai susitaręs su kažkuo,galimai už atlygį,kuris galimai galėtų būti kažkam pažadėtas,jeigu kažkas,gal susirgęs ar persirgęs,galimai neatvyks pasiskiepyti.O paskui jau gal būt,galimai atsiras ir gal būt bus atlikti galimsi ir konkretesni tyrimai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS