A. Valantinas paskirtas Apeliacinio teismo pirmininku | kl.lt

A. VALANTINAS PASKIRTAS APELIACINIO TEISMO PIRMININKU

  • 3

Buvęs generalinis prokuroras Algimantas Valantinas paskirtas Apeliacinio teismo pirmininku.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė penktadienį pasirašė dekretą dėl A.Valantino skyrimo į šias pareigas.

A.Valantino kandidatūrai ketvirtadienį buvo pritarta Seime, per slaptą balsavimą už tai balsavus 64 Seimo nariams, prieš – keturiems, šešiems susilaikius.

Pagal Konstituciją, Apeliacinio teismo pirmininką iš šio teismo teisėjų skiria prezidentas Seimo pritarimu.

54 metų A.Valantinas turi 30 metų teisinio darbo patirtį, iš jų beveik 22 metus yra dirbęs teisėju. Jis yra dirbęs Jonavos rajono apylinkės teisme, Vilniaus apygardos teisme, tuometiniame Vilniaus miesto apylinkės teisme ir buvęs jo vadovu.

2005 – 2010 metais A.Valantinas vadovavo Generalinei prokuratūrai, iš šio posto pasitraukė po neigiamų Seimo išvadų dėl prokuratūros darbo tiriant vadinamąją pedofilijos bylą Garliavoje. A.Valantinas  vadovavo ir Teismų departamentui prie Teisingumo ministerijos.

Apeliacinis teismas nuolatinio vadovo neturi nuo praėjusių metų birželio, kai iš pareigų pasibaigus kadencijai buvo atleistas tuometinis šio teismo pirmininkas Egidijus Žironas. Teismo vadovo pareigas laikinai eina Baudžiamųjų bylų skyriaus pirmininkas Aloyzas Kruopys.

Lietuvos apeliacinis teismas nagrinėja apeliacinius ir kitus skundus dėl neįsiteisėjusių Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apygardos teismų sprendimų, nuosprendžių ir nutarčių civilinėse ir baudžiamosiose bylose.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

666

gauja prakišinėja savus

Gėda kitaip nepavadinsi

Akivaizdu kad pedofilijos ir žudynių bylos padėjo kopti karjeros laiptai. Net samanėlės byla ir jos baigtis viską pasako. Tad Lietuvoje toks teisingumas

Galvoje netelpa

kaip galima toki žmogų vėl leisti į reikšmingus postus.Belieka pasakyti-kokia teisėtvarka tokie ir ten esantys.Virstame į šalį su bandiuganu valdžia ir struktūrom?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS