Valstybės įstaigų vadovų ugdymui planuojama skirti 1,7 mln. eurų | kl.lt

VALSTYBĖS ĮSTAIGŲ VADOVŲ UGDYMUI PLANUOJAMA SKIRTI 1,7 MLN. EURŲ

  • 0

Vidaus reikalų ministras Tomas Žilinskas patvirtino sąlygas, kaip bus finansuojamas valstybės įstaigų vadovų grandies stiprinimas. Tam numatoma skirti 1,7 mln. eurų, iš kurių 1,4 mln. eurų - Europos Sąjungos paramos lėšos.

Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad bus remiamos „pažangių priemonių, reikalingų valstybės įstaigų vadovų grandžiai stiprinti (įskaitant mobilumo programas), kūrimo, diegimo ir išbandymo veiklos“.

Numatoma, pavyzdžiui, sudaryti galimybę asmeniui, einančiam valstybės įstaigos vadovo pareigas, stiprinti kompetencijas laikinai dirbant ar stažuojantis kitose viešojo ar privataus sektoriaus organizacijose ar pagal jo turimas kompetencijas būti perkeltam į kitas pareigas viešojo valdymo institucijoje.

„Vadovų lyderystės stoka daro įtaką nepakankamai institucijų sąveikai su suinteresuotomis grupėmis. Šie esamos sistemos trūkumai iš dalies lemia žemą valstybės tarnybos konkurencingumą su privačiu sektoriumi ir daro valstybės tarnybą nepatrauklią kvalifikuotiems specialistams“, – aiškina ministerija.

Projektų paraiškas galės teikti Valstybės tarnybos departamentas, jo partneriais galės būti valstybės institucijos ir įstaigos, kurios įgaliotos formuoti, dalyvauti formuojant ar įgyvendinti valstybės politiką valstybės tarnybos (taip pat statutinės valstybės tarnybos) valdymo, teismų sistemos, prokuratūros ar krašto gynybos srityse.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS