A. Veryga Vyriausybei siūlys pratęsti karantiną dviem savaitėms | kl.lt

A. VERYGA VYRIAUSYBEI SIŪLYS PRATĘSTI KARANTINĄ DVIEM SAVAITĖMS

Trečiadienio rytą Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) vyko spaudos konferencija. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pateikė naujausią informaciją dėl koronaviruso situacijos Lietuvoje.

Siūlys pratęsti karantiną

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pranešė, kad siūlys Vyriausybei trečiadienį pratęsti karantiną dviem savaitėms.

Šiuo metu karantinas numatytas iki kovo 30 dienos, kito pirmadienio.

Karantino metu apribotas išvykimas iš šalies ir atvykimas į ją, draudžiami žmonių susibūrimai, uždarytos kavinės, daugelis parduotuvių, neteikiamos įvairios paslaugos.

Taip pat neveikia šalies švietimo, ugdymo įstaigos, gyventojams rekomenduojama dirbti iš namų.

Nėščiosioms ir šeimoms su vaikais bus ieškoma išimčių karantinavimui

A. Veryga sako, kad neatšauks sprendimo dėl visuotinio grįžtančių karantinavimo savivaldybių patalpose, bet žada ieškoti išimčių besilaukiančioms moterims ir šeimoms su mažais vaikais.

„Sprendimo atšaukti nesirengiame, bet ieškosime lankstumų ypatingoms grupėms, kurios patiria sunkumus ir galbūt savivaldybės galėtų užtikrinti kitas priemones“, – spaudos konferencijoje trečiadienį sakė A. Veryga.

„Tam tikrų sprendimų, kurie galėtų būti susiję su besilaukiančiomis moterimis ir šeimomis su mažais vaikais, turėsime ieškoti, bet tai tikrai neturėtų tapti sprendimo atšaukimu ar masiniu reiškiniu“, – pridūrė jis.

Ministras taip pat pabrėžė suprantantis, jog savivaldybių patalpose karantinuojami žmonės „susiduria su tikrai nemaloniais dalykais, kaip su gyvenimo sąlygomis, kurių jie nepasirinko“. Tačiau, pasak jo, sprendimas pagrįstas infekcijų valdymo principais.

Pasak Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus, sostinės savivaldybė jau ėmėsi išleisti į namus šeimas su vaikais. A. Veryga sako, kad tai su juo nebuvo derinta.

„Noriu paprašyti mero prieš priiminėjant sprendimus pasitarti“, – teigė jis.

A. Veryga sako dar negalintis pateikti detalių, kaip tvarka bus liberalizuojama ir dėl to dar kalbamasi su merais. Taip pat, anot jo, karantino sąlygos bus aptariamos trečiadienį Vyriausybės posėdyje.

„Bet raginčiau ir merus suprasti, kad jie fiziškai nepajėgs būti prie kiekvieno namo ir buto“, – sakė jis.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu nuo antradienio visi iš užsienio grįžę asmenys privalomai 14 dienų turi būti izoliuojami savivaldybių patalpose. Taip pat numatyta, kad į tokias patalpas turi būti gabenami ir lengva koronaviruso forma sergantys gyventojai.

Didmiesčių merai tvirtina, kad tai apsunkins kovą su COVID-19, bus eikvojami administraciniai ir gydytojų ištekliai, jų mažiau liks sunkiems ligoniams, o tai kainuos gyvybes.

Kviečiame žiūrėti tiesiogiai.

Trys mirtys Lietuvoje

Trečiadienio rytą buvo paskelbta, kad Lietuvoje nuo koronaviruso mirė trečias žmogus.

„Taip, gavome tą informaciją, žmogus yra Ukmergės ligoninės pacientas. Vyresnio amžiaus, tai yra vietinis atvejis“, – BNS sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

Ukmergės rajono administracijos direktorius Darius Varnas teigė, kad mirusysis buvo Ukmergės ligoninėje, rajone registruota 11 susirgimų.

Visi trys nuo koronaviruso mirę žmonės – buvę Ukmergės ligoninės pacientai.

Trečiadienį Lietuvoje koronaviruso atvejų skaičius išaugo iki 255.

SAM trečiadienio 9 val. duomenimis, per naktį nustatyti 46 nauji COVID-19 atvejai, antradienio vakarą bendras užsikrėtusiųjų skaičius siekė 209.

Ministerija kol kas nenurodo, ar atvejai vietiniai, ar įvežtiniai.

Per antradienį atlikti 737 ėminių tyrimai, iki šiol iš viso ištirtas 3471 žmogus.

 

Gairės: koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Jo

minimum savaite, o ir dvi niekam nelyst is namu, uzsipirkt maisto ir sedet, nes jau blogai, labai blogai viskas, eidamas p

Mast

DRAUGE VERYGA , LIETUVOS DIEVULI , UŽDRAUSK PREKIAUTI ALKOHOLIU. Nes kitaip nebus jokio karantino laikymosi !

MANAU

Nelogiški sprendimau valdžios!!Kol taip bus tai skaičiai greit dar daugiau išaugs.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS