A. Veryga: besilaikančiuosius privalomojo karantino tikrins savanoriai studentai | kl.lt

A. VERYGA: BESILAIKANČIUOSIUS PRIVALOMOJO KARANTINO TIKRINS SAVANORIAI STUDENTAI

Nuo pirmadienio Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC) talkins grupė savanorių, jie skambins žmonėms tikrindami, kaip šie laikosi privalomo karantino taisyklių, sako sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

„Yra surinkta didelį  grupė savanorių, daugiausia studentų, kurie šią savaitę startuoja. Jie yra apmokyti, apsirengę, informuoti apie asmens duomenų apsaugą ir pasirašę pasižadėjimus, jie talkins Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui skambindami tiems kontaktams, kurie turėtų būti namų saviizoliacijoje, klausdami apie jų sveikatos būklę, taip pat apie tai, kaip jie laikosi saviizoliacijos sąlygų“, – teigė A. Veryga.

Spaudos konferencijoje jis taip pat užsiminė, kad netrukus atsiras „patogesni elektroniniai įrankiai“, leidžiantys tikrinti, kaip laikomasi karantino.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras BNS informavo, kad šiuo metu minėtą darbą pradeda 18 Mykolo Riomerio universiteto studentų, netrukus turėtų prisijungti dar 44.

Visiems iš užsienio grįžusiems žmonėms ir asmenims, kuriems įtariamas koronavirusas, privaloma izoliuotis dviejų savaičių laikotarpiui. Tokios pat sąlygos galioja su užsikrėtusiais asmenimis kontaktavusiems gyventojams.

Policija pastarosiomis dienomis per parą sulaukia per 350 pranešimų dėl karantino nesilaikymo, Vyriausybė siūlo griežtinti baudas, jog už taisyklių pažeidimą grėstų iki 1500 eurų baudos, pažeidėjus galėtų bausti policija. Jei dėl pažeidimų susirgimas išplistų, siūloma dabar numatomą maksimalią trejų metų laisvės atėmimo bausmę didinti iki penkerių metų.

Kovojant su koronavirusu, tik kai kurie SAM darbuotojai gali dirbti iš namų

SAM koordinuoja visus veiksmus kovojant su koronavirusu, todėl tarnautojams iš namų dirbti leidžiama tik išimtinais atvejais, sako ministras Aurelijus Veryga.

Jis sako apgailestaujantis, kad SAM darbuotojams šiuo metu tenka itin didelis krūvis ir tikina, kad jų saugumu „stengiamasi pasirūpinti“: čia pastatyti įrenginiai rankoms dezinfekuoti, dalijamos medicininės kaukės.

„Turime parengti labai daug tvarkų, labai daug sprendimų, daug rekomendacijų. Todėl priimti sprendimai nuotolinį darbą taikyti tik išimtinais atvejais, kada tikrai to būtinai reikia arba yra didelė rizika. Pasirinkimo nelabai turime, mes privalome dirbti, nes esame viena pagrindinių institucijų, į kurias nukrypsta akys, kai laukiama rekomendacijų, sprendimų ir tam tikrų tvarkų“, –  spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

Įvedus karantiną, ministras pateikė rekomendacijas tiek viešajam, tiek privačiam sektoriams darbą atlikti iš namų, jei tai leidžia darbo pobūdis.

Gairės: karantinas, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Danguolė

Tik veryga gali taip išmąstyt,juk jie nešios užkratą!nuo jų kiti ir t.t.

ALGIS

GAILA STUDENTĖLIŲ , GIRTI BRADIAGOS PAKRAUS JIEMS ''M A L K Ų'' , NES IR POLICIJA SU JAIS NESUSITVARKO .

nesikarantinuojantys

studenciokui 100 euriuku ir vaikstau laisvai,o uz 200 ir pavezios laisvai,be jokios atsakomybes !!!!!! .Ei !!!141 nas!!! Jus kartais ar pamastot ?,kokia nesamone priimat ,ar esat nepakaltinami ,o tai jau smegenu liga ir labai pavojinga Zmogui,o ypac Lietuvai ir Tautai !!!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS