A. Veryga dėl S. Čaplinsko kreipėsi į „Sodrą“: prašo įvertinti, ar nepiktnaudžiaujama nedarbingumu | kl.lt

A. VERYGA DĖL S. ČAPLINSKO KREIPĖSI Į „SODRĄ“: PRAŠO ĮVERTINTI, AR NEPIKTNAUDŽIAUJAMA NEDARBINGUMU

Buvusiam sveikatos apsaugos ministrui Aurelijui Verygai klausimų sukėlė nedarbingumą pasiėmusio Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro (ULAC) vadovo Sauliaus Čaplinsko pasirodymas Seimo Sveikatos reikalų komiteto nuotoliniame posėdyje. Todėl A. Veryga teigia trečiadienį oficialiai kreipęsis į „Sodrą“ prašydamas įvertinti, ar sergantis ULAC vadovas gali nuolat dalyvauti posėdžiuose, dalinti interviu ir ar nedarbingumu nėra piktnaudžiaujama, siekiant išvengti gresiančio atleidimo.

„Mano pastabos Sveikatos reikalų komitete dėl vieno iš posėdžio dalyvių liko be atsako. Nesuprantu, kam atstovavo ir kaip posėdyje buvo kviestas dalyvauti Saulius Čaplinskas. Galiu ir klysti, bet, paskutinėmis mano žiniomis, jis turėjo nedarbingumą dėl ligos, kuri prasidėjo iš karto po to, kai buvo pradėti veiksmai dėl jo, kaip vadovo, atleidimo už daugkartinius darbo drausmės pažeidimus“, – savo feisbuko paskyroje rašė A. Veryga.

„Tik priminsiu, kad tai buvo vadovas, kuris nevykdė mano, kaip ministro, pavedimų, aktyviai priešinosi tuometinės Vyriausybės sprendimams dėl institucijų pertvarkos ir t. t.“, – pridūrė jis, akcentuodamas, kad neaišku, ar S. Čaplinskas posėdyje buvo kaip ULAC vadovas.

Darydamas prielaidą, kad posėdyje S. Čaplinskas dalyvavo kaip ULAC vadovas, A. Veryga kelia klausimą, ar normalu turint nedarbingumą dalyvauti posėdžiuose ir atstovauti institucijai.

Kolega buvo aktyvus diskusijų dalyvis, o kai kurios pastabos panašėjo ne į institucijos vadovo, o sveikatos politiko pasisakymus.

„Bet daug rimtesnis klausimas yra, ar normalu sergant ir turint su tuo susijusį nedarbingumą visur dalyvauti, o juo labiau atstovauti institucijai. Ir kaip suprantu, Sveikatos reikalų komiteto posėdyje iš ULAC niekas daugiau ir nedalyvavo. Tai panašu, kad sergantis ir į darbą nevaikštantis vadovas dirba ten, kur nori pats. Kolega buvo aktyvus diskusijų dalyvis, o kai kurios pastabos panašėjo ne į institucijos vadovo, o sveikatos politiko pasisakymus“, – atkreipė dėmesį jis.

Jis taip pat teigia trečiadienį oficialiai kreipęsis į „Sodrą“ su prašymu įvertinti, ar nedarbingumą turintis S. Čaplinskas gali ir toliau dalyvauti posėdžiuose.

„Kadangi į mano pastabą niekas nesureagavo, šiandien oficialiai kreipiausi į „Sodrą“, kad būtų įvertinta, ar sergantis ir nedarbingumą turintis ULAC vadovas gali dalyvauti posėdžiuose, nuolat dalinti interviu ir t.t. Taip pat paprašiau įvertinti, ar nėra piktnaudžiaujama ir sukčiaujama dėl ligos, nes ji, kaip minėjau, sutapo su minimo asmens atleidimo procesais“, – teigė A. Veryga.

ELTA primena, kad buvęs sveikatos apsaugos ministras A. Veryga, baigdamas savo kadenciją, nusprendė atleisti S. Čaplinską iš Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro vadovo pareigų.

Anot tuometinio ministro, toks sprendimas buvo priimtas dėl ne vieno darbo drausmės pažeidimo ir pareigų nevykdymo.

Tačiau S. Čaplinskas pastaruosiuose parlamento rinkimuose kandidatavęs į Seimą socialdemokratų partijos sąraše tokį sprendimą vertino kaip politinį susidorojimą. A. Verygai dar einant ministro pareigas, S. Čaplinkskas formaliai nebuvo atleistas dėl turėto nedarbingumo. Tačiau A. Veryga tuomet tikino, kad dėl jau pasirašyto įsakymo pirma S. Čaplinsko darbo diena po nedarbingumo bus ir paskutinė darbo ULAC diena.

Rašyti komentarą
Komentarai (21)

Nesolidu profesoriui

Teisingai Veryga sako, pas mus Lietuvoje taip visada, kai užpakalis svyla, pasiimsiu nedarbingumą, o gal ,,pranesiot", Veryga nebus ministru, o aš vėl valdysiu savo mini ,,polikliniką". Veryga matau teisingai išdėstė kodėl atleisti nori. Neklausė, vadinasi nesilaikė subordinacijos. Jeigu aš kokioj UAB direktoriui ragus rodyčiau, ar mane ilgai laikytų. Vat čia ir esmė, gal ,,nachalnik i durak", bet turi klausyti, nes tu nesugebėjai būti tuo nachalniku. Kai bus kiti rinkimai, tai prašau, kandidatuok. Beje, kas įdomiausia, juk SAM yra profesoriaus darbdavys, o Veryga jo vadovas. Tai kaip jis savo viršininkui į ranką kanda. Naglas vadinasi.

Anonimas

> Ter Smegenų bambagyslę persišviesk .

Ter

Veryga privalėtų kaip medikas atlikti pareigą,nors mėnesį padirbti kovido skyriuje. Premijas atsiėmė,vasarą gerai pailsėjo,reikėtų padirbėt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS