Ministras: ribojimai dėl gyventojų judėjimo tarp savivaldybių nėra numatyti | kl.lt

MINISTRAS: RIBOJIMAI DĖL GYVENTOJŲ JUDĖJIMO TARP SAVIVALDYBIŲ NĖRA NUMATYTI

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad gyventojų judėjimas tarp savivaldybių, kurios pateko į skirtingų spalvų zonas, nebus ribojamas.

„Yra žmonių kurie keliauja, juda tarp savivaldybių, vienur gyvena, kitur dirba. Tad ribojimų kažkokių dėl gyventojų judėjimo nėra numatyta, tik transportui yra tam tikri reikalavimai keliami, kad nebūtų perkrautas viešasis ar tarpmiestinis transportas, kad būtų laikomasi saugumo reikalavimų ir manome, kad to turėtų pakakti“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį teigė A. Veryga.

Ministras pridūrė, kad įvesti nurodymai ar rekomendacijos dėl nuotolinio darbo ir ugdymo į tam tikrą zoną patenkančioms savivaldybėms yra papildomos priemonės, kurios leis mažinti infekcijos plitimą nepriklausomai nuo to, kaip žmonės juda.

„Galų gale pačioje savivaldybėje, jei tai yra vadinamoji raudona savivaldybė, yra labai aiškūs nurodymai arba rekomendacijos, jeigu tai yra privatus sektorius – dirbti nuotoliniu būdu, organizuoti darbą pusiau nuotoliniu būdu (...). Tai visgi yra priemonės, nepaisant to, kaip žmonės juda, kurios leistų valdyti infekcijos plitimą. Ir jei jų bus laikomasi, tai nukeliavimas į vieną ar kitą savivaldybę neturėtų būti kažkuo ypač pavojingas“, – tikino jis.

Vyriausybė trečiadienį paskelbė, kad 12-oje savivaldybių, kuriose nuo pirmadienio bus įvestas karantinas, karantino metu bus ribojamas keliavimo tarpmiestinio ir priemiestinio reguliaraus susisiekimo keleivinio transporto maršrutais intensyvumas, asmenys įpareigoti būti ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, išskyrus šeimos narius. Vyresni nei 6 metų asmenys privalo viešose uždarose erdvėse ir viešajame transporte dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS