Viceministro pažadas: įvardijo, kada apsaugos priemonės pasieks Lietuvos medikus | kl.lt

VICEMINISTRO PAŽADAS: ĮVARDIJO, KADA APSAUGOS PRIEMONĖS PASIEKS LIETUVOS MEDIKUS

Apsaugos priemonės medikams Lietuvą turėtų pasiekti kitą savaitę, teigia sveikatos apsaugos viceministras.

„Pirmieji kroviniai turėtų atvykti dar kitą savaitę. Tikimės, trečiadienį, ketvirtadienį jau turėsime“, – žurnalistams sekmadienio vakarą sakė sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis.

Pasak jo, priemonės į Lietuvą atkeliaus iš Kinijos.

Sveikatos apsaugos ministerija penktadienį pranešė, kad pagal pasirašytą sutartį, Lietuva iš Kinijos už neįvardijamą sumą perka beveik 1,8 mln. respiratorių, 5,7 mln. vienkartinių kaukių, 810 tūkst. apsauginių akinių, 1,8 mln. vienkartinių kepuraičių, tiek pat vienkartinių chalatų (nesterilių), 1,05 mln. vienkartinių kombinezonų su gobtuvais (sterilių),15 mln. vienkartinių pirštinių, 3,6 mln. vienkartinių antbačių.

Šios priemonės, anot ministerijos, bus skirtos visoms šalyje veikiančioms gydymo įstaigoms.

Kaip teigia viceministras, šiuo metu rezerve turimų priemonių pakas dviem ar trims savaitėms, tačiau jos bus skiriamos ne visoms šalies ligoninėms.

„Aišku, visoms ligoninėms, kurios yra Lietuvoje, nematom galimybės duoti, nes jos tiesioginio kontakto praktiškai neturi, mes turim penkias strategines įstaigas, kurios, jei kažko pritrūksta, joms parūpinama“, – kalbėjo A. Šešelgis.

Kovo viduryje koronavirusu užsikrėtus kretingiškiui, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga pranešė, kad visų užsikrėtusiojo kontaktų nustatyti beveik neįmanoma.

Reaguodamas į tai, jog koronaviruso infekcija pradėjo plisti visuomenėje, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto profesorius Vytautas Kasiulevičius BNS sakė, kad visi medikai, kurie kontaktuos su sergančiais žmonėmis, „bus pažeidžiami“.

„Mes visi dabar tiesiogiai kontaktuosim, nes nežinom, ar yra tas pacientas, kurį priimame, užsikrėtęs koronavirusu, ar ne. (...) Visi turim turėti tinkamas apsaugos priemones ir su jomis dirbti: respiratorius, pirštines, kombinezonus, veido apsaugą ir taip toliau“, – kovo viduryje kalbėjo V. Kasiulevičius.

Lietuvoje iki šiol nustatyti 129 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, viena moteris mirė.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Once

O kas aprupins saugos priemonemis atlieku surinkejus ir rusiuotojus?

ligonis

verygos ruporas ministerijoj kuris viska sako tik aptakiai be jokiu irodymu ir pagrindimo jo megiama fraze uzsakyta uzteks zinom stengiames padesim

Anonimas

Hmm...už neįvardijamą sumą perka kiniečių gaminius,o kokius" kokybiškus"jie pagamina,mes jau praktiškai patyrėm.Medikai matyt iš kitokio molio drėbti,nes apie juos tik dabar pagalvojo pati SM.O Lietuvos žmonių sveikata ignoruojama nuo Galdiko laikų.Jei neįgalus sulaukia pensijinio amžiaus,tai jam visos teisės į sanatorinę reabilitaciją nutrūksta,reiškia per ilgai gyvenat,ruoškitės anapilin...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS