Vidaus reikalų ministrė: naujas palapinių miestelis – šią savaitę, talpins tūkstančius migrantų | kl.lt

VIDAUS REIKALŲ MINISTRĖ: NAUJAS PALAPINIŲ MIESTELIS – ŠIĄ SAVAITĘ, TALPINS TŪKSTANČIUS MIGRANTŲ

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė sako, kad naujas palapinių miestelis nelegaliems migrantams atsiras greičiau nei per savaitę.

„Jis turėtų būti anksčiau (nei po savaitės – BNS), šiuo metu dar tikslinama vieta, renkamasi pagal tai, kad yra tam tikri dalykai, susiję su vandeniu, elektra, kad būtų paprasčiau. Bet tikrai negalvojame apie kažkokias labai komfortiškas sąlygas“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė A. Bilotaitė.

Ji taip pat pabrėžė, kad palapinės bus skiriamos ne iš kariuomenės, o iš valstybės rezervo.

Ministrė teigė negalinti įvardinti tikslios miestelio vietos ir būsimų vietų skaičiaus naujose palapinėse, tvirtindama, kad „mūsų nedraugiškos šalies kaimynai klausosi ir pagal tai, galbūt, irgi dėlioja savo strategiją“.

„Bet pagal tai yra tūkstančius siekiantis skaičius, tikrai jis (palapinių miestelis – BNS) stovės ir bus pasiruošęs, tikrai bus užtikrinta tvora, apsauga“, – tvirtino A. Bilotaitė.

Anot jos, miestelis bus įkurdintas atokiau nuo tankiai gyvenamų teritorijų, palapinėse bus užtikrinti „baziniai gyvenimo poreikiai“, ministerija taip pat vykdo viešuosius pirkimus moduliniams nameliams.

Ji tai pat teigė, kad išaugus migrantų srautui, viešosios tvarkos užtikrinimui svarstoma pasitelkti karius savanorius.

Nelegali migracija pasienyje su Baltarusija drastiškai išaugo pastaraisiais mėnesiais, o pastarosiomis dienomis pasieniečiai fiksuoja po daugiau nei šimtą neteisėtų sienos kirtimų per parą.

Į Lietuvą šiemet jau pateko daugiau nei 1200 tūkst. nelegalių migrantų, daugelis jų yra iš Artimųjų Rytų šalių.

Sprendžiant jų apgyvendinimo problemą, Pabradės Užsieniečių registracijos centro teritorijoje įrengtas palapinių miestelis maždaug 350-čiai užsieniečių, migrantus savo patalpose apgyvendina ir šalies savivaldybės.

Vidaus reikalų ministerija svarsto Pabradėje 2 hektarų teritorijoje pastatyti ir modulinius konteinerius atvykėlių apgyvendinimui.

Lietuvos pareigūnai teigia, kad išaugusi nelegali migracija yra Lietuvai kerštaujančio Baltarusijos režimo hibridinė ataka.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

nuomonė

tai gal iš karto ruoškitės milijonams?Prisilojote ,tai dabar migdykite veltėdžius .Baigėsi vergovės laikai ,kai negrus botagais plakė .Dabar karma apsisuks atgal ,jie plaks baltuosius ,kad jiems dirbtų ir maitintų ...

As

Avinai valdzia jobana ar akli ar debilai sedit ten savo lietuvia.s tik viska apmokestint o debilus islaikysim ir pamaitynsi.

Cirkas

Jeigu ministrė taip vadina nusikaltėlius, neteisėtai kirtusius Lietuvos sieną, tai tokią "ministrę" reikia kuo greičiau išpašolvondinti!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS