Viešose erdvėse ir parkuose nebegalima vaikščioti daugiau nei dviem asmenims | kl.lt

VIEŠOSE ERDVĖSE IR PARKUOSE NEBEGALIMA VAIKŠČIOTI DAUGIAU NEI DVIEM ASMENIMS

Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė pranešė, kad viešose vietose ir parkuose nebebus galima vaikščioti daugau nei dviem asmenims.

„Šiandien Vyriausybė priėmė labai svarbius sprendimus (...), Buvo atsižvelgta į eilę ministerijos siūlymų (...). Esminiai pokyčiai, kas palies visuomenę ir mūsų elgesį karantino metu, – viešose erdvėse ir parkuose nebus galima vaikščioti didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis“, – po Vyriausybės posėdžio sakė ministrė.

Jos teigimu, išimtis taikoma tėvams su vaikais.

„Taip pat turime laikytis atstumo, didesnio nei 2 metrai, ir bendrauti ne ilgiau kaip 15 minučių. Suprantame, kad koreguojame mūsų įpročius, (...) bet ir atstumai, ir laikas, ir mūsų buvimas drauge yra esminiai pokyčiai (...), kurie nulemia, ar koronavirusas plis toliau, ar jį suvaldysime“, – tikino R. Tamašunienė.

Taip pat ji informavo, kad visais savivaldybėms svarbiais klausimais reikės organizuoti nuotolinius posėdžius.

„Nusprendėme, kad vis dėlto visais savivaldybei rūpimais klausimais nuotolinius posėdžius reikės organizuoti, tik užtikrinti visų tarybos narių teises gauti laiku darbotvarkę, nutarimo projektus. Taip pat transliuoti savivaldybės internetiniame tinklapyje posėdžius, kad ir visuomenė žinotų, ką priima savivaldybė, kaip dirba tarybos nariai“, – sakė vidaus reikalų ministrė.

Gairės: koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pilietė

Taip taip, didžiausia problema su parke vaikštančiais. Geriau ribokit lankomumą prekybcentriuose, juose būna būriai žmonių ir be kaukių, ir be pirštinių.. Čiaudi, kosti, atstumų tikrai nesilaiko.. Oras ten ne iš gaiviausių ir tyriausių. Į parduotuves turėtų visai neįleisti be kaukių ir pirštinių. Ar kam nors tai įdomu??

klausimėlis

Reikėtų žmonėms paaiškinti kur ir kaip dėvėti medicinines kaukes ir pirštines. Ar po mišką vaikštinėjant reikalinga pilna amunicija?

Anonimas

O šuva irgi asmuo ? Jis gi Lietuvoj pareigūnas, jam statomi paminklai ...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS