„Vilniaus degtinė“ atgaivina tradicijas
Stipriųjų alkoholinių gėrimų gamintoja „Vilniaus degtinė“ pristatė naują gėrimų grupę „Karvedys“. Lietuva nuo seno puoselėja antpilų, trauktinių, midaus ir brendžio receptų paslaptis. Idėjų, kaip gerinti įvairius ingredientus, „Vilniaus degtinės“ technologai taip pat semiasi iš praeities, kuomet norint išgauti kitokį skonį ar pasigaminti trauktinę naminiu spiritu būdavo užpilamos žolelės, vaisiai ir uogos.
„Karvedžio“ gėrimų grupė yra sukurta kaip „Vilniaus degtinės“ vizitinė kortelė. Šių gėrimų grupę sudaro dvi degtinės rūšys - trauktinė „Ąžuolas“ ir „Balzamas“.
Kurdama naujas degtinės rūšis „Vilniaus degtinė“ nori įrodyti, kad degtinė skiriasi skoniu, kvapu ir kokybe. Degtinė pagal cheminę sudėtį yra pats švariausias alkoholinis gėrimas. Pasak „Vilniaus degtinės“ rinkodaros direktoriaus Lauryno Miškinio, „Vilniaus degtinės“ degtinės pagamintos naudojant natūralias medžiagas, sudėtingus ir unikalius receptus. Taip apsisaugoma ir nuo padirbinėjimo. Pusė litro vidutiniškai kainuoja 13,50 Lt.
Trauktinę „Ąžuolas“, L.Miškinio teigimu, galima drąsiai vadinti brendžiu dėl aromato ir skonio. Gaminant „Ąžuolo“ trauktinę etilo alkoholio ir vandens mišiniu užpilamos džiovintos uogos, vaisiai, graikiniai riešutai, žolelės ir laikoma tam tikrą laiką. Vėliau nupilama ir daromas gauto antpilo, etilo alkoholio, cukraus ir brendžio mišinys, kuris ir sujungia visus komponentus. „Ąžuolo“ puslitris vidutiniškai kainuoja apie 14 Lt.
„Balzamo“ privalumas yra 18 rūšių natūralūs antpilai. Tai džiovintos uogos, šaknys, žievės, pipirai, graikiniai ir kedrų riešutai, žolelės, medus ir kava, mėlynių ir vyšnių sultys, brendis ir vynas. Jis gali būti naudojamas potencijai pakelti, gydyti įvairias ligas. „Balzamas“ yra tonizuojantis, galima gerti gryną. Senovėje dėl gydomosios galios, tonizuojančio poveikio organizmui balzamai dar buvo vadinami gyvybės eliksyrais. „Balzamo“ puslitrio vidutinė kaina apie 19 Lt.
Įpylus pusę puodelio kavos, plaktos grietinėlės ir 20 gramų „Balzamo“ gaunasi savito skonio kokteilis.
Pasak L.Miškinio, kompanija „Vilniaus degtinė“ šiuo metu užima apie 20 proc. Lietuvos alkoholinių gėrimų rinkos. Populiariausia yra „Bajorų“, taip pat „Gedimino“, „Sobieski“ degtinės. „Vilniaus degtinė“ taip pat gamina trauktines, likerius ir viskį.
„Vilniaus degtinės“ istorija prasidėjo 1907 metais Rokiškio rajono Obelių spirito varykloje, kur buvo ruošiami gėrimai didikų stalui. 1995 metais „Vilniaus degtinė“ reorganizuota į specialios paskirties akcinę bendrovę. 2003 metų lapkritį daugiau nei 80 proc. bendrovės akcijų per antrinę įmonę „Sobieski Dystrybucja Sp. Zoo“ įsigijo Prancūzijos koncernas BELVEDERE SA. Jie turi antrines ir bendras įmones daugiau nei 25-iose užsienio šalyse. Užsiima stipriųjų alkoholinių gėrimų gamyba, prekyba. Šiuo metu koncernui priklauso 150 pasaulyje pripažintų alkoholinių gėrimų prekių ženklų.
Naujausi komentarai