Vis dar sprendžiama, kaip išvalyti po gaisro Alytuje susikaupusį vandenį | kl.lt

VIS DAR SPRENDŽIAMA, KAIP IŠVALYTI PO GAISRO ALYTUJE SUSIKAUPUSĮ VANDENĮ

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika penktadienį vyksta į Alytų ieškoti sprendimų, kaip išvalyti po gaisro padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ susikaupusį vandenį.

„Aš važiuoju į Ekstremalių situacijų komisijos posėdį, į kurį susirinks specialistai ir priims galutinius sprendimus, kokiu būdu valyti vandenį, kokie yra pasikeitimai, kokia yra situacija, pasižiūrėti, kokia eiga ir kaip vyksta atliekų išvežimas“, – BNS sakė K. Mažeika.

„Aš važiuoju įvertinti esamos situacijos, pasižiūrėti, galbūt yra papildomų klausimų tiek „Dzūkijos vandenyse“, tiek gaisravietėje“, – pridūrė jis.

Kartu su ministru taip pat į Alytų vyks Aplinkos apsaugos agentūros atstovai.

Naujausiais agentūros atliktų tyrimų duomenimis, po gaisro susikaupusiame vandenyje pavojingos medžiagos normų neviršijo.

Kaip ketvirtadienį teigė ministerija, po gaisro susikaupusį vandenį galima išleisti į miesto nuotekų surinkimo sistemą valymui be papildomo apdorojimo.

Mes labai norime, kad ministerija pateiktų siūlymus, nes aną kartą nepateikė jokių siūlymų, kur tą vandenį dėti.

Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis BNS teigė tikintis, kad penktadienį ministerija pasiūlys tinkamą sprendimą.

„Mes labai norime, kad ministerija pateiktų siūlymus, nes aną kartą nepateikė jokių siūlymų, kur tą vandenį dėti. Jeigu bus pažadėta, kad neužteršime ir neužmušime bakterijų pildami vandenį į valymo įrengimus ir nepadarysime katastrofos, tai mes esam visiškai pozityvūs – pilsime tą vandenį ir darysime tai, kas rekomenduojama“, – sakė meras.

Alytaus savivaldybės duomenimis, vandenį išvalyti siūlė Lietuvos energetikos institutas, Fizinių ir technologijos mokslų centras, taip pat bendrovės „Menard“, „Tavo aplinkos vizija“, „Sanresa“, „Veolia“, „Silicio biotechnologijos“ ir „Švarus vanduo“.

Vandens išvalymo sprendimus siūlė ir Vilniaus bei Kauno technologijos universiteto mokslininkai.

Alytaus miesto savivaldybė ir Aplinkos ministerija iki šiol nesutarė bei nerado būdo, kaip tinkamai pasielgti su po gaisro likusiu užterštu vandeniu.

Savivaldybė nesutiko su ministerijos siūlymu dozuotai jį išleisti į nuotekų sistemą bei teigė ieškanti kitų būdų.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Alytaus mieste ir rajone dėl spalį vykusio gaisro iki šiol paskelbta ekstremali situacija.

GALERIJA

  • Vis dar sprendžiama, kaip išvalyti po gaisro Alytuje susikaupusį vandenį
Fotobanko, feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

panašus

gaisras buvo ir Trakuose prieš 16metų, bet tada Lietuvoje žmonės buvo kitokie, tiesiog viskas vyko griežtai numatyta tvarka, darbai buvo sutvarkyti, kaltininkai nubausti, o dabar kas tik nepasinaudojo Alytaus pasaulinio masto gaisru, politikieriai iškalt apkaltino priešininkus, klerkai jau nebežino kaip ir imituoti, TV irgi tiesiog švenčia, o iš esmės tai gesino būrelis gaisrininkų ir atliekas veža kelios mašinos, nors neabejotinai sąskaitos bus milžiniškos, juk tokia proga

ALGIS

ZOOTECHNIKAS GALI NUSTATYTI KARVIŲ MYŽALŲ SUDĖTĮ , BET NE TARŠALŲ .

Geriausias pasiūlymas

Man mokama daugiau nei 132 USD per valandą, dirbant namuose su 2 vaikais. Niekada nemaniau, kad galėsiu tai padaryti, bet mano geriaussia draugė per mėnesį uždirba daugiau nei 22688 USD, ir ji įtikino mane pabandyti. Šiuo atžvilgiu potencialas yra begalinis. Štai ką aš darau ....................>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.T­r­a­b­­a­­j­­o­s­7.C­o­m
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS