Visos šalies savivaldybės turi pasiruošti izoliavimo patalpas | kl.lt

VISOS ŠALIES SAVIVALDYBĖS TURI PASIRUOŠTI IZOLIAVIMO PATALPAS

Valstybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro (VESOC) sprendimu, reaguojant į naujojo koronaviruso (COVID-19) keliamas grėsmes, visos šalies savivaldybės privalo pasirūpinti specialiomis izoliavimo ir gydymo patalpomis. Jos skirtos ligoniams ir žmonėms, įtariamiems, kad serga, taip pat žmonėms, turėjusiems sąlytį su ligoniu ar galimai sergančiuoju, tuo atveju, jeigu jų gyvenamosios patalpos neatitinka higienos sąlygų ir nėra galimybės izoliuotis nuo kitų kartu gyvenančių žmonių.

Valstybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, turint galvoje didelį naujojo koronaviruso užkrečiamumą, turėti savivaldybėse izoliavimo patalpas yra būtinybė.

„Koronavirusas „nesirenka“ vietos ir laiko. Kiekviena šalies savivaldybė turi būti pasirengusi 24/7 pasirūpinti savo žmonėmis, jei kiltų būtinybė skubiai izoliuoti galimai užsikrėtusįjį šia pavojinga infekcija ir taip apsaugoti kitus šeimos bei visuomenės narius“, – sako ministras A. Veryga.

Patalpos turės atitikti Nacionalinio visuomenės sveikatos centro higienos sąlygų reikalavimus. Numatyta, kad šie reikalavimai SAM privalo būti pateikti iki 2020 m. kovo 10-osios darbo dienos pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

earht king

net naktim, nėra ramybes , visa nesąmonė ima ir grumoja žinutėmis, yra žmoniu kurie kenčia nuo niemigos o tie tau korona, ir drausme jau čia imkim ir bėkime į slieptuves kaip buvo per kara naktymis liektuvai transportinio typo skrenda virs namu ir žiūri kur numesti savo bombos svori, tempiama, mama su tėvu grebia pačius mažiausius vystikluose tempia ant ranku su tėvu, o didesnio amžiaus liepia iš paskos sekti, o mano broliai buvo du didesni, vienas buvo 12m, okitas 10m, o aš 7m, minu paskui jos o tie man sako bėgam ant stogo vaizdo paižiūrėti, kas bus žiūrim kaip šaudosi, o prožektoriai iš aredromo alieksoto šviečia matom vienas jau pakirstas su žvaigžde krenta į nemuno upie, du su vokiška svastika, meta bombas ant girmapo vaistu, fabriko, o kitas ant vaistu sandelio daugirdo gt, dūmu ir dulkiu pilnas senamiestis sirena praneša jau pavojus baigtas, aš gaunu per šikna, o du viesni pabėgo pas bobute į devogalos kaima, dingo savaitei,broliai neša lašiniu, nebaisu, užtenka , bajerio

Gilis

Ka čia šuda malat atveže i Klaipedos ligonine su koronu tai net nepasiruose neturi kur ir izoliuot ir trys aparatai plaučiam ventiliuot net rubu atitinkamu medikai neturi.

Higiena

Mokyklose per pertraukas būtinai vėdinti klases, nes moksleiviai pertraukų metu labai sunkiai išprašomi iš klasės į koridorių. Dezinfekciniu skysčiu būtinai išvalyti visų kompiuterių klaviatūras, nes ten daugiausiai bakterijų. Rankas kruopščiai plauti ūkišku muilu. Viskas priklauso tik nuo mūsų pačių sąmoningumo. Šiandien kepyklėlėje mačiau kaip jauna moteris, pasivaišinusi bandele, uoliai aplaižė visus rankos pirštelius...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS