VPT į Registrų centrą keičianti D. Vilytė nori labiau kūrybinės veiklos | kl.lt

VPT Į REGISTRŲ CENTRĄ KEIČIANTI D. VILYTĖ NORI LABIAU KŪRYBINĖS VEIKLOS

Viešųjų pirkimų tarnybos vadovės postą į darbą Registrų centre keičianti Diana Vilytė sako tikinti, kad valstybės įmonės paslaugų valdymo direktorės pareigos bus kūrybiškesnis darbas.

„Tai yra labiau kūryba dvelkiantis darbas – truputį pabodo rodyti kietą kumštį, būti svieto lygintoju ir moralizuotoju. Norisi kažką kurti, labiau pozityviam būti rate“, – BNS ketvirtadienį sakė D. Vilytė.

Ji tikino, kad tarnyba bandė inicijuoti pokyčius statybos, maitinimo, medicinos sektoriuje, bet „nesulaukė atliepio“. D. Vilytės teigimu, įtakos turi ir priešrinkiminis laikotarpis.

„Dabar yra priešrinkiminis laikotarpis, daug pašalinių triukšmų, o ne racionalaus darbo. Toks vegetavimas yra gana sudėtingas. Aš esu žmogus, kuris nori pokyčių – kai matai tą visą chaosą fone, supranti, kad dirbti yra gana sudėtinga“, – sakė D. Vilytė.

Pasak D. Vilytės, Lietuvos viešųjų pirkimų sistemoje yra problemų dėl konkurencijos stokos, ekonominio naudingumo kriterijų taikymo, Lietuva atsilieka žaliųjų viešųjų pirkimų srityje.

Truputį pabodo rodyti kietą kumštį, būti svieto lygintoju ir moralizuotoju.

D. Vilytė sakė tikinti, kad jos įpėdinis į viešųjų pirkimų sritį pažiūrės nauju kampu.

„Galbūt su naujomis idėjomis, nestandartiniais sprendimais, kitokiu požiūriu, kitokia patirtimi ir tas bus labai sveika viešajam sektoriui. Aš už pokyčius – atėjęs žmogus galbūt pamatys nišą, kaip galima veikt, kur galima nukreipti dėmesį. Aš labai optimistiškai žiūriu. Tikrai nesugrius nei valstybė, nei viešieji pirkimai“, – BNS sakė ji.

Registrų centre D. Vilytė bus paslaugų valdymo direktorė, atsakinga už paslaugas, įskaitant e. sveikatos projekto plėtrą.

D. Vilytė Viešųjų pirkimų tarnybai vadovauja nuo 2014 metų. Antrajai kadencijai ji paskirta 2018 metų gruodį.

2010-2014 metais D. Vilytė vadovavo Lietuvos verslo paramos agentūrai, taip pat buvo Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos tarybos nare. Anksčiau ji buvo Atviros Lietuvos fondo vadove, prieš tai – finansų direktore.

Pagal įstatymą, Viešųjų pirkimų tarnybos direktorių ketveriems metams prezidentas skiria ir atleidžia premjero teikimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

na manau ,,, Zonoj,,galetu ant siuvamu darbiniu

pirstiniu siuvinet magnolijas ,ir neuzmirstuoles zodziu uzsiimt kurybiniu darbu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS