VRM buria darbo grupę dėl pareigūnų reabilitacijos | kl.lt

VRM BURIA DARBO GRUPĘ DĖL PAREIGŪNŲ REABILITACIJOS

  • 1

Vidaus reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė burianti darbo grupę pagerinti pareigūnų reabilitacijos prieinamumui ir kokybei.

Darbo grupę sudarys vidaus reikalų statutinių įstaigų, profesinių sąjungų atstovai, kurie išanalizavę pareigūnų reabilitacijos specifiką pateiks tinkamiausią pareigūnų reabilitacijos modelį. Dėl to sutarta Vidaus reikalų ministerijos inicijuotame susitikime su pareigūnų profsąjungomis.

„Per vienerių metų pereinamąjį laikotarpį kartu su profesinėmis sąjungomis sukursime efektyvų modelį, kuris užtikrins pareigūnams geresnį reabilitacijos paslaugų prieinamumą ir kokybę. Vykdoma įstaigų pertvarka siekiame atsisakyti ministerijai nebūdingų funkcijų ir optimizuoti procesus“, – teigia Vidaus reikalų ministerijos kanclerė Jovita Petkuvienė.

Būtinosios reabilitacijos paslaugas ketinama teikti Trakų reabilitacijos centre, kur po rekonstrukcijos paslaugomis per metus galės pasinaudoti 1,5 tūkst. pareigūnų.

Ministerija gruodžio pradžioje pranešė atsisakanti penkių pavaldžių įstaigų, tarp jų – Druskininkuose esantį valstybės ir savivaldybių tarnautojų mokymo centrą „Dainava“ ir Palangoje veikiantį poilsio ir reabilitacijos centrą „Pušynas“. Jų turtą ketinama perduoti Turto bankui.

Taip pat likviduoti ketinama ir nemokiu pripažintą Bendrystės ir socialinių inovacijų centrą, tačiau jo veiklos turėtų būti tęsiamos kitomis formomis.

Pastaruoju metu daugiausia klausimų keliama dėl sprendimo likviduoti „Pušyną“, žiniasklaidoje pasirodžius informacijai, jog tai gali būti naudinga vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės bendrapartietei.

Ministrė neigia sąsajas su Šventosios seniūne Veronika Skeberdyte ir tikina, kad pavaldžių viešųjų įstaigų atsisakymas nėra susijęs su privačiais asmenimis ar interesais.

Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ trečiadienį kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir Specialiųjų tyrimų tarnybą, prašydama pradėti ikiteisminius tyrimus dėl galimos nusikalstamos veiklos likviduojant „Pušyną“ bei galimo valstybinių žemės sklypų privatizavimo.

Frakcija taip pat kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją prašydama ištirti, ar A. Bilotaitė ir V. Skeberdytė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ernestas.

Reabilitacijos yra tam specialios įstaigos. Nemanau, kad yra kas tokius reabilituos tikslas iki savižudybių. Vykite heloperidolį vartoti. Šizofrenikai yra su visa patologijos liga, Mndaugą Baršį, Darių Žukauską.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS