VSAT vadas: turime duomenų, kad bent viena migrantų grupė pasienyje apsupta Baltarusijos pareigūnų | kl.lt

VSAT VADAS: TURIME DUOMENŲ, KAD BENT VIENA MIGRANTŲ GRUPĖ PASIENYJE APSUPTA BALTARUSIJOS PAREIGŪNŲ

Ketvirtadienio naktį nenustatyta didesnių incidentų pasienyje, pareigūnai fiksavo per 30 sieną neteisėtai bandžiusių kirsti migrantų, LRT televizijai teigė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Rustamas Liubajevas.

„Naktis praėjo pakankamai ramiai, per naktį, nuo vidurnakčio, turėjome pakankamai nedaug įvykių prie valstybės sienos su Baltarusija – 35 migrantai bandė neteisėtai patekti į Lietuvą ir buvo neįleisti. Buvo ir toliau vykdomas stebėjimas iš oro, taip pat iš mūsų pozicijų, kur dislokuotos mūsų pajėgos“, – tvirtino VSAT vadas.

Anot R. Liubajevo, pasienyje pareigūnai fiksavo dvi migrantų grupes, iš viso maždaug apie 30-40 asmenų.

„Taip pat turime duomenų, kad bent jau viena iš tų grupių yra apsupta Baltarusijos pareigūnų“, – teigė jis.

Naktis praėjo pakankamai ramiai.

Nuo pirmadienio prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susitelkė keli tūkstančiai neteisėtų migrantų, jie ten įkūrė stovyklą ir bando pralaužti sieną. Panašaus scenarijaus baiminamasi ir Baltarusijos pasienyje prie Lietuvos, dėl šių įvykių nuo trečiadienio Lietuvos pasienyje su Baltarusija įvesta nepaprastoji padėtis.

R. Liubajevas trečiadienį teigė, kad pareigūnai stebi neteisėtų migrantų judėjimą prie Lietuvos sienos, jie gali būti vežami sunkvežimiais.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas trečiadienį tvirtino, kad Lietuvos pasienyje su Baltarusija gali būti susitelkę apie 1 tūkst. neteisėtų migrantų, jis neatmetė, kad jie gali būti stumiami į Lietuva.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų, per 6 tūkst. jų neįleista.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

To nuomonei

Nebandei gydytis putlerio subinlaižy ?

Nuomonei

O Turkijos ir Graikijos pasienije irgi Putinas? O viduržiemio juroje migrantus i džonkes tas pats Putinas laipina pvz laivas Sea Watch3 su vokete kapitone:) O iš Prancuzijos i UK tas pats Putinas valčiu flotiles organizuoja? Nebesvaik o pasidomek geriau žmoniu gabenimo mafijom europoje.

nuomonė

Putino eskaluojamo Baltarusijos ir kaimynų konflikto (Lukašenka per bukas taip sugalvoti) negali išspręsti nei Lietuva, nei Lenkija, nei Europos sąjunga, nes šiame konflikte dalyvauja Rusija, Baltarusija, Islamo šalys ir Afrika. Šią problemą gali išspręsti tik Jungtinės tautos. Manau pats laikas Jungtinėms tautoms siųsti į Baltarusijos pasienį mėlynuosius šalmus, steigti Baltarusijoje civilizuotas pabėgėlių stovyklas ir padėti žmonėms taikiai grįžti namo, tuo pačiu atskiriant Baltarusijos, Rusijos ir NATO kariuomenes.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS