VTEK pratęsė tyrimą, ar A. Verygą ginklu apdovanojęs S. Skvernelis nepažeidė įstatymo | kl.lt

VTEK PRATĘSĖ TYRIMĄ, AR A. VERYGĄ GINKLU APDOVANOJĘS S. SKVERNELIS NEPAŽEIDĖ ĮSTATYMO

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), išsiskyrus nuomonėms, trečiadienį mėnesiui pratęsė tyrimą ir atidėjo svarstymą dėl buvusio premjero Sauliaus Skvernelio elgesio.

Etikos sargai turėjo vertinti, ar buvęs Vyriausybės vadovas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatų, kai pernai liepą buvusį sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą apdovanojo ginklu.

„Šiandien sprendimas nebuvo priimtas. Klausimo nagrinėjimas buvo atidėtas, o tyrimo terminas pratęstas mėnesiui, kadangi išsiskyrė komisijos narių nuomonės, o posėdyje dalyvavo trys nariai“, – BNS sakė VTEK atstovė spaudai Eglė Ivanauskaitė.

„Sprendimas turi būti priimtas paprastąja balsų dauguma, tai kadangi nuomonės išsiskyrė, nebuvo tos daugumos – tų trijų komisijos narių, kurie pagal įstatymą privalo priimti sprendimą“, – pridūrė ji.

Jos teigimu, klausimas iš naujo bus svarstomas tada, kai po ligos sugrįš vienas iš penkių VTEK narių.

„Pirmininkas buvo nusišalinęs nuo to klausimo, nes jį į pareigas teikė būtent S. Skvernelis, o kitas komisijos narys posėdyje nedalyvavo dėl ligos. Kai jis grįš, tuomet klausimas bus svarstomas iš naujo“, – teigė VTEK atstovė.

Pasak jos, du VTEK nariai – Evelina Matulaitienė ir Martinas Žaltauskas – siūlė pripažinti, kad S. Skvernelis įstatymo nepažeidė, tačiau su tuo nesutiko trečias narys – Virginijus Kanapinskas, teigęs, kad tyrimą reiktų nutraukti.

„Buvo siūlomas sprendimas, kad S. Skvernelis įstatymo nepažeidė. V. Kanapinskas siūlė nutraukti tyrimą. Jis sakė, kad yra neaiškumas teisiniame reguliavime ir dėl to siūlė nutraukti tyrimą (...) V. Kanapinskas atkreipė dėmesį, kad yra teisinio reguliavimo neaiškumas ir tiesiog siūlė pateikti siūlymą Seimui įvertinti galimybę tobulinti įstatymo nuostatas, susijusias su apribojimais skatinti“, – sakė E. Ivanauskaitė.

Etikos sargų teigimu, tyrimas sausio 13 dieną pradėtas gavus pranešimą, kuriame teigta, kad premjero potvarkis dėl dovanos A. Verygai gali būti laikytinas skatinimu, nors įstatymą pažeidusio asmens vienerius metus skatinti negalima.

VTEK primena, kad pernai sausį buvo pripažinusi, jog A. Veryga pateko į interesų konfliktą, kai sprendė klausimus dėl Kauno klinikų, kuriose dirba ir jo sutuoktinė.

Už nuopelnus užtikrinant visuomenės saugumą sveikatos apsaugos ministrui austriškas pistoletas „Glock 17“ padovanotas pernai liepos 2 dienos premjero potvarkiu.

A. Veryga tuo metu BNS teigė turintis leidimą ginklui laikyti ir naudosiantis dovaną šaulio tarnyboje. 

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Anuprui

O ką čia gali žinoti-gal ir ta sex bombą padovanojo,bet nejaugi girsis?Juk ir dovanoto keliuko iki savo namų nepasigyrė Skvernelis...

Klausimukas

Tikrai įdomu,kodėl vaikų psichiatriją baigusiam Verygai dovanojams ginklas.Gal apsisaugoti nuo ta liga sergančių vaikų?O gal Skvernelis po rinkimų ruošė Verygą tapti policininku? O gal tuo metu Skverneliui laikinai buvo su psichika ne kas?

dabar

gales i varnas pleshkint is vardinio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS