Vyriausybė koronaviruso laboratoriniams tyrimams skyrė 2,3 mln. eurų | kl.lt

VYRIAUSYBĖ KORONAVIRUSO LABORATORINIAMS TYRIMAMS SKYRĖ 2,3 MLN. EURŲ

  • 0

Kadenciją baigianti Vyriausybė spalį vykdytiems koronaviruso laboratoriniams tyrimams apmokėti trečiadienį skyrė apie 2,3 mln. eurų.

1,8 mln. eurų COVID-19 tyrimams skirta iš lėšų, kurios anksčiau buvo numatytos medicinos pagalbos priemonėms įsigyti, dar 510 tūkst. numatyta perskirsčius kitas COVID-19 valdymo reikmėms skirtas bei sutaupytas lėšas.

SAM viename iš sprendimų pabrėžia, kad pinigų pakaks apmokėti tik daliai privačių laboratorijų spalį suteiktų paslaugų.

„Remiantis Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos pateikta informacija, su laboratorijomis už spalio mėnesį atliktus tyrimus atsiskaityti reikalinga lėšų suma – 3 735 505 eurai. Todėl šiuo nutarimu numatoma skirti tik dalį lėšų tyrimams apmokėti“, – nurodo SAM.

Kitu sprendimu, perskirsčius ministerijai COVID-19 valdymo reikmėms skirtus ir sutaupytus beveik 2,1 mln. eurų, be laboratoriniams tyrimams numatytų 510 tūkst. eurų, 1,45 mln. eurų skirti vaistiniams preparatams įsigyti. Dar 135 tūkst. eurų numatyti koronaviruso vakcinų transportavimui ir sandėliavimui į Lietuvą ir Lietuvoje, užtikrinant reikiamą temperatūrą, sandėliavimą ir kitas sąlygas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS