Vyriausybė pritarė: baudžiamąsias bylas teismai nagrinės nuotoliniu būdu | kl.lt

VYRIAUSYBĖ PRITARĖ: BAUDŽIAMĄSIAS BYLAS TEISMAI NAGRINĖS NUOTOLINIU BŪDU

  • 2

Vyriausybė trečiadienį nusprendė pritarti Teisingumo ministerijos siūlymui, kad baudžiamąsias bylas teismai galėtų nagrinėti nuotoliniu būdu.

„Mūsų projekto tikslas sudaryti galimybę atlikti ikiteisminį tyrimą ir baudžiamąsias bylas nagrinėti nuotoliniu būdu, naudojant garso ir vaizdo nuotolinio perdavimo priemones“, – posėdyje trečiadienį sakė teisingumo ministras Elvinas Jankevičius.

„Užtikrinti, kad teismo posėdžiuose galėtų dalyvauti visi proceso dalyviai, o ne tik tam tikri subjektai“, – teigė jis.

Teisingumo ministerijos teigimu, tokiu būdu bus modernizuotas baudžiamasis procesas, sudaryta galimybė rengti teismo posėdžius, kai to neįmanoma padaryti įprasta tvarka, sutaupyta laiko.

Šiuo metu baudžiamosiose bylose nuotoliniu būdu galima apklausti įtariamąjį arba liudytoją, ekspertą, jeigu jie negali atvykti į teismo posėdį.

Tačiau nėra įteisinta galimybė, kad visi proceso dalyviai dalyvautų teismo procese, kuris vyksta naudojant informacines ir elektroninių ryšių technologijas, pavyzdžiui, vaizdo konferencijas.

Ministro E. Jankevičiaus teigimu, nuotolinis bylos nagrinėjimas užtikrintų kiekvieno asmens teisę į teisingą ir nepertraukiamą procesą, baudžiamosios bylos būtų nagrinėjamos greičiau.

„Tai pagreitintų ir atpigintų visą teismo procesą“, – sakė teisingumo ministras E. Jankevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

tai kaip sodins irgi per nuotoli o gal patys vaziuos nereikes faru tai bus samoningi banditeliai juk jurbarko B irgi samoningai padare o teismas samoni/ngai paliko mamytei perauklet tik ?? ar jos paci/os nereiketu su tevu nusiust poilsiui nes beaukledama gali ir pati nukentet nes tas laikas jau praejo o po tokio elgesio lieka tik malda bet tik ne siems isgamoms nes jie juk itakingi uspasgaujos tipai ir ju /dievas / pinigai ir jega?...senjoras...l

Arvydas Ektis

Idėja gera ir atitinka šiuolaikiškumo realijas, tačiau nereikia pamiršti užtikrinti bylos viešumo principo įgyvendinimą, t. y. sudaryti galimybes visiems norintiems stebėti teismo posėdžius (pav., kaip Konstitucinio Teismo).

SUSIJUSIOS NAUJIENOS