Vyriausybė skyrė rentą signataro S. Pečeliūno našlei L. Pečeliūnienei | kl.lt

VYRIAUSYBĖ SKYRĖ RENTĄ SIGNATARO S. PEČELIŪNO NAŠLEI L. PEČELIŪNIENEI

  • 3

Ministrų kabinetas trečiadienį paskyrė signataro našlės rentą praėjusių metų pabaigoje mirusio Sauliaus Pečeliūno sutuoktinei Linai Pečeliūnienei.

Renta našlei skiriama nuo signataro mirties dienos – gruodžio 2-osios. Ją skiria Vyriausybė, o moka Seimo kanceliarija iš valstybės biudžeto asignavimų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, šiuo metu signataro našlių rentas gauna kelios dešimtys žmonių.

Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras S. Pečeliūnas politinėje veikloje pradėjo dalyvauti 1980-aisiais, bendradarbiavo leidžiant pogrindinį leidinį „Lietuvos katalikų bažnyčios kronika“.

1988–1990 m. jis buvo Lietuvos Sąjūdžio Seimo narys, išrinktas į Atkuriamąjį Seimą ir trijų vėlesnių kadencijų Seimus.

1989–2001 metais signataras buvo Lietuvos demokratų partijos narys ir pirmininkas, nuo 2003 metų – Tėvynės sąjungos narys.

S. Pečeliūnas taip pat buvo derybų su Rusijos Federacija dėl okupacinės kariuomenės išvedimo iš Lietuvos delegacijos narys.

Jis buvo apdovanotas Lietuvos Nepriklausomybės medaliu, Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro kryžiumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Uz ta

pragara,kuri cia visiems organizavo - ne renta o prakeiksmas iki desimtosios kartos!

tam neabejojanciam

medziagines paramos a tai drabuziu is humankos

Neabejotina

Signatarai ir jų žmonos verti ne vien tik įvertinimo, ditirambų ir kniksų. Jie /jos verti ir medžiaginės paramos. Pritariu tokiai pozicijai, džiaugiuosi.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS