Priėmė sprendimą dėl mokinių grįžimo į mokyklas, pakoreguotas „gerųjų“ savivaldybių sąrašas | kl.lt

PRIĖMĖ SPRENDIMĄ DĖL MOKINIŲ GRĮŽIMO Į MOKYKLAS, PAKOREGUOTAS „GERŲJŲ“ SAVIVALDYBIŲ SĄRAŠAS

Vyriausybė trečiadienį vykusiame posėdyje pritarė algoritmo, pagal kurį į mokyklas sugrįš 5-11 klasių mokiniai bei pakoregavo savivaldybių sąrašą, kuriose gali būti taikomas švelnesnis karantinas.

„Suprantame, kad mokslo metai artėja į pabaigą, tačiau tie pora mėnesių yra gyvybiškai svarbūs. Mokytojams yra būtina įsivertinti, kaip sekėsi šie tikrai nelengvi metai su ugdymo pasiekimais, rezultatais tam, kad galėtume pradėti kitus metus jau žinodami, kokia yra situacija ir pasirengimas“, – Vyriausybės posėdyje teigė J. Šiugždinienė.

Ministrė pripažino, kad sprendimas į mokyklas sugrąžinti 5-11 klasių mokinius nebuvo lengvas, todėl buvo ilgai diskutuotas.

„Šiais pakeitimais siūlome nuo šių metų gegužės 10 dienos galimybę mišriu būdu sugrįžti 5-11 klasių mokiniams. Visose savivaldybėse taikomas vienodas saugus sugrįžimo metodas nepriklausomai nuo ligos atvejų skaičiaus konkrečioje savivaldybėje. Sugrįžimas saugaus modeliu reiškia testuojant“, – sakė J. Šiugždinienė.

Ministrė taip pat atkreipė dėmesį, kad į mokyklas mokinius nuspręsta sugrąžinti srautais, privalomai taikant šachmatinį mišraus ugdymo būdą, kai klasių srautai kas savaitę skirstomi kontaktiniam ir nuotoliniam ugdymui.

„Taip pat savivaldybėms, įvertinus pandeminę situaciją ir testavimo pajėgumus paliekama galimybė spręsti dėl konkretaus sugrįžimo algoritmo“, – pridūrė ji.

Vyriausybės sprendimu, tiek į ugdymo įstaigas sugrįžę mokiniai, tiek ir įstaigose kontaktiniu būdu dirbantys darbuotojai turės būti periodiškai profilaktiškai testuojami dėl COVID-19. Taip pat mokyklose turės būti užtikrinamos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygos.

Ministrų Kabinetas taip pat nusprendė, kad profilaktinis tyrimas COVID-19 ligai diagnozuoti gali būti neatliekami pagal pagrindinio ugdymo ir vidurinio ugdymo programą ugdomiems mokiniams, kuriems ugdymas organizuojamas atvirose erdvėse.

Taip pat nutarta, kad egzaminai mokiniams, kurie baigia ugdymo programą pagal užsienio valstybių ir tarptautinių organizacijų švietimo programas ir stojamieji egzaminai į bendrojo ugdymo programas vykdančias mokyklas bus vykdomi patalpose po daugiau kaip 10 mokinių, užtikrinant valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas saugos sąlygas.

„Juodųjų“ savivaldybių, kuriose 14 dienų sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų yra daugiau nei 200 atvejų, ugdymo įstaigų mokiniams ir darbuotojams nutarta sudaryti galimybę atlikti savikontrolę greitaisiais antigenų testais galimai COVID-19 ligai nustatyti.

Taip pat nuspręsta, kad profilaktinis tyrimas COVID-19 diagnozuoti arba savikontrolė galimai COVID-19 ligai nustatyti galės būti neatliekami pagal pradinio ugdymo programą ugdomiems mokiniams, kuriems ugdymas organizuojamas atvirose erdvėse

Ministrų Kabinetas taip pat pakoregavo „gerųjų“ savivaldybių sąrašą, kuriose 14 d. sergamumo rodiklis 100 tūkst. gyventojų yra mažesnis nei 200 atvejų. Vyriausybės sprendimu, švelnesnės karantino režimo priemonės negu visoje šalyje gali būti nustatomos Birštono, Biržų rajono, Jurbarko rajono, Klaipėdos miesto, Klaipėdos rajono, Neringos, Pagėgių, Pakruojo rajono, Pasvalio rajono, Plungės rajono, Rietavo, Rokiškio rajono, Skuodo rajono, Šiaulių rajono, Šilalės rajono, Šilutės rajono, Tauragės rajono, Telšių rajono savivaldybėse.

Vyriausybės sprendimu, iš šio „gerųjų“ savivaldybių sąrašo pašalintos 6 savivaldybės: Joniškio rajono, Kelmės rajono, Kretingos rajono, Mažeikių rajono, Šakių rajono, Šiaulių miesto savivaldybės.

ELTA primena, kad Vyriausybė balandžio 15 d. nutarė į mokyklas sugrąžinti abiturientus.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

.

Svajokit toliau neisiu aš į jokias mokyklas. Nuotoliniam nebuvo jokių patyčių nieko ,o dabar sugrįšim ir vėl prasidės košmarai.

Taip

Sergamumas 1585 vaikus varo į mokyklas , kai buvo sergamumas mažas vaikai uždaryti buvo , PIŠ tokia vyriausybė

?

Kovo pabaigoje Švietimo, mokslo ir sporto ministrės pasirašytame rašte, kuris adresuotas savivaldybėms, rašoma, jog „nuo 2022 m. rugsėjo 1 d. pradines mokyklas, pagrindines mokyklas ir progimnazijas, išskyrus nevalstybines, kuriose mokosi 60 ir mažiau mokinių, reorganizuoti arba likviduoti“. Reiškia maži miesteliai ir kaimai turės uždaryti mokyklas. ---- P.S. Apie 100 mokyklų reikės uždaryti ? Košmaras ką su Lietuvos vaikais daro ši PIŠ vyriausybė ...Narkotikai , alkoholis , Stambulo konvencija , pabrangintas mokslas aukštosiose , rezidentūra sumažinta ...Oho ho kas vyksta prie konservatorių + liberalių + laisvų ! Ir visa tai vadina , kad būtų " geriau " ? Kam ? Landsbergienės verslui , turtingųjų klasei ? Gabūs , bet neturtingi turės vergauti arba emigruoti , nes tėvai nesugebės už mokslus sumokėti ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS