Vyriausybė įtraukė du objektus į nacionaliniam saugumui svarbių objektų sąrašą | kl.lt

VYRIAUSYBĖ ĮTRAUKĖ DU OBJEKTUS Į NACIONALINIAM SAUGUMUI SVARBIŲ OBJEKTŲ SĄRAŠĄ

  • 1

Vyriausybė trečiadienį patvirtino elektros energijos kaupimo įrenginių valdymo centro ir 330 kilovatų ir aukštesnės įtampos elektros energijos perdavimo linijos Mūša–Panevėžys įtraukimą į nacionaliniam saugumui svarbių užtikrinti objektų sąrašą. Taip pat pritarta ir po rekonstrukcijų pasikeitusių turto ir įrenginių vietų arba jų pavadinimų tikslinimui.

Kaip paaiškinama nutarimo projekte, sostinėje esantis elektros energijos kaupimo įrenginių valdymo centras kontroliuoja keturis 50 MW galios įrenginius, kurie yra išsidėstę Vilniuje, Alytuje, Šiauliuose ir Utenoje. Jie įrengti įgyvendinant Lietuvos energetikos sistemos sinchronizaciją ir sujungimą su kontinentinės Europos elektros tinklais.

Tuo metu perdavimo linija Mūša-Panevežys įtraukta prie kitų 330 kilovatų ir aukštesnės įtampos elektros energijos perdavimo linijų ir elektros energijos perdavimo jungčių, kurios yra reikalingos elektros energijos perdavimo funkcijai atlikti.

Pakeitimu taip pat tikslinamos po rekonstrukcijų pasikeitusios turto ir įrenginių vietos arba jų pavadinimai, pašalinamos po rekonstrukcijų nebeaktualios pozicijos, keičiama numeracija. Šie pakeitimai – redakciniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Kad

seniai privatizuoti tie strateginiai. Kokio organoi valdzia kisasi i privacius reikalus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS