Vyriausybė atidėjo diskusiją dėl veterinarų darbo be licencijų | kl.lt

VYRIAUSYBĖ ATIDĖJO DISKUSIJĄ DĖL VETERINARŲ DARBO BE LICENCIJŲ

  • 1

Vyriausybė pirmadienį atidėjo planuotą svarstymą dėl to, ar atsisakyti veterinarų veiklos licencijavimo.

Žemės ūkio ministrės patarėja Jolanta Butkevičienė BNS sakė, kad pirmadienio Ministrų kabineto pasitarime klausimas nebuvo svarstytas, nors iš anksto ir buvo įtrauktas į darbotvarkę

„Tas klausimas iš viso buvo atidėtas, nes Veterinarijos tarnyba prašė dar paderinti“, - teigė ji.

Vyriausybė pernai birželį buvo pritarusi Ūkio ministerijos siūlymui, kad veterinarijos praktikos ir fizinio asmens veterinarinės farmacijos licencijų būtų atsisakyta, o norintiems užsiimti veterinarija užtektų tai deklaruoti. Tačiau Žemės ūkio ministerija inicijavo naują diskusiją teigdama, kad dėl planuojamų pakeitimų gali kilti grėsmė gyvūnų sveikatai bei gyvūninius produktus vartojantiems žmonėms. Be to, veterinarija tokiais atvejais esą galėtų užsiimti nepakankamai kvalifikuoti asmenys, dėl kurių veiklos gyvūnų savininkai galėtų patirti nuostolių, gali nukentėti veterinarijos gydytojų profesinė reputacija.

„Pažymėtina, kad Veterinarijos gydytojų asociacija ir Veterinarijos farmacijos asociacija pasisako už esamos licencijavimo tvarkos išlaikymą“, - teigia ŽŪM. Už esamą tvarką pasisako ir Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Ūkio ministerija licencijų atsisakymą buvo inicijavusi siekdama mažinti ribojimus verslui, nes, pavyzdžiui, veterinarijos praktikos licencija įgyjama tik po išankstinio pateiktų duomenų vertinimo, užtrunkančio iki 30 dienų. Licencijavimą pakeitus deklaravimu veterinarijos praktika būtų galima pradėti verstis jau kitą dieną po reikiamų dokumentų pateikimo VMVT.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

dar vienas

kvailas sprendimas.maža to,kad gydytojai išsidirbinėja ir įstatymai negali jų pažaboti,tai prasidės masinės gyvūnų žudynės dėl visokių veterinarinių šarlatanų bei prekybos nuodais.Geriau uždraustu laisvai pradavinėti žiūrkėms skirtus nuodus,nes kai kurie gyventojai jais nuodija ne žiūrkes ar peles,o kates,karvelius,zyles ir kitus gyvūnus bei paukščius.Nuodais turi būti leistina naudoti tik tokiom firmom kaip DEZINFA.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS