Vyriausybė V. Adamkui planuoja skirti dar vieną darbuotoją | kl.lt

VYRIAUSYBĖ V. ADAMKUI PLANUOJA SKIRTI DAR VIENĄ DARBUOTOJĄ

Vyriausybė kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui planuoja skirti dar vieną aptarnaujančio personalo darbuotoją.

Trečiadienį ministrų kabinetas turėtų apsispręsti, ar šiuo metu tris aptarnaujančio personalo darbuotojus turinčiam kadenciją baigusiam prezidentui skirti dar vieną. Keturios pareigybės paskirtos ir kadenciją baigusiai prezidentei Daliai Grybauskaitei.

„Priėmus projektą abiem prezidentams, kurių įgaliojimai nutrūko, būtų numatyta vienoda garantija – paskirtos keturios aptarnaujančio personalo pareigybės. Tai kartu leistų ir veiksmingiau atlikti tas pareigas ir darbus, kurios tenka prezidentui nutrūkus jo įgaliojimams“, – atsakyme BNS nurodė Prezidentūros komunikacijos grupė.

V. Adamkaus referentė Božena Bagonaitienė sveikino Prezidentūros sprendimą kreiptis į Vyriausybę.

„Tiesiog labai džiaugiamės, kad kreipėsi. Kaip bebūtų, bet pariteto principu abiems kadenciją baigusiems prezidentams turėtų būti numatytos vienodos garantijos. Tiktai ta priežastis“, – BNS sakė B. Bagonaitienė.

Ji nekonkretizavo, koks tai būtų darbuotojas. Anot B.Bagonaitės, be jos, šiuo metu Adamkų šeimoje dirba vairuotojas ir namų šeimininkė.

92-iejų V. Adamkus prezidento pareigas ėjo 1998 - 2003 ir 2004 - 2009 metais.

Prezidento sutuoktinė Alma Adamkienė spalio pradžioje buvo paguldyta į Santaros klinikas dėl pasireiškusių insulto simptomų. Pasak B. Bagonaitienės, šiuo metu A. Adamkienė toliau gydoma reabilitacijoje klinikose.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

haa

nu ko jus stebites,cia juk posovietine respublika...sovietmecio yprociai dar islike...

senjora

Is vis reikia naikinti tas privilegijas,nei vienoje salyje nera tokiu nesamoningu privilegiju.Taip pinigu neturi o aptarnauti ponus tai reikia skirti dar po keturis darbuotojus.Koju perstatinet dar nereikia

Pensininkė

Kaip tau Adamsai gerai.Visi apšokinėja, apie sveikatos būklę nuolat rašo laikrasčiai, dabar dar vieną darbuotoją paskirs..Ne, man eilinei pensininkei tokių prašmatnybių nereikia, bet pasakyk kaip gaunant 180 Eu į mėn.galima prasimaitinti,sumokėti būtinus mokesčius+nusipirkti krūvą pagrindinių vaistų ir įsitaisyti bent paprasčiausią dantų protezą?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS