Vyskupiją krečia skandalas: aiškinasi, ar kunigas galėjo susilaukti vaikų su nepilnamete | kl.lt

VYSKUPIJĄ KREČIA SKANDALAS: AIŠKINASI, AR KUNIGAS GALĖJO SUSILAUKTI VAIKŲ SU NEPILNAMETE

  • 64

Vilkaviškio vyskupija pradėjo tyrimą, ar šiuo metu iš pareigų jau pasitraukęs kunigas Vilkaviškio rajone galėjo susilaukti vaikų su jo vadovautų vaikų globos namų nepilnamete globotine, skelbia naujienų portalas „Delfi“.

Pasak jo, dviem parapijoms vadovavęs Vytautas Kajokas pats pasitraukė iš pareigų esą dėl sveikatos. Jis portalui tvirtino nesantis sukūręs šeimos, tačiau tiesaus atsakymo, ar mesti įtarimai yra tiesa, vengė.

„Geriausia būtų jo paklausti, jis pasiprašė atleidžiamas, dabar vis tiek turime išsiaiškinti detales, vykdomas tyrimas, o kol vyksta tyrimas, nieko nekomentuojame“, – „Delfi“ sakė Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila.

Kaip nurodo portalas, apie galimus dvasininko nesantuokinius santykius pranešta ir teisėsaugai, tačiau ji, įvertinusi surinktą medžiagą, savo tyrimo nepradėjo – nebuvo nustatyta, kad galėjo būti padarytas nusikaltimas.

Tuo metu LRT radijui Vilkaviškio vyskupijos kancleris Linas Baltrušaitis patvirtino, jog dvasininkas vyskupui „pripažino, kad tie dalykai buvo“. Pasak kanclerio, šis įvykis, manoma, nutiko prieš 16 metų.

(...) Negalime sakyti vienaip ar kitaip, bet įtarimų tikrai yra ir tie įtarimai pagrįsti. Bet kol tyrimas nesibaigs, daugiau oficialiai nieko negaliu pasakyti“, – LRT radijui teigė L. Baltrušaitis.

Dviem Vilkaviškio rajono parapijoms vadovavęs V. Kajokas nutarė trauktis iš pareigų, tačiau pačios kunigystės neatsisakė. Anot vyskupijos kanclerio, ar V. Kajokas liks dvasininkų luome, paaiškės baigus tyrimą ir kreipusis į Vatikaną.

Rašyti komentarą
Komentarai (64)

Tegul susitvarko

Apmirusi sąžinė jo,jei du vaikus sulaukė ir toliau nevedęs kunigavo? Juk tai Dievomįsakymo pažeidimai net ir ne kunigui būtų.

Jadzė

O kaip ten yra su Lietuvos anūko vaikais. Kiek jis ten jų turi?

na

nereikia ir rusijos,liuteronu kunigai irgi veda,ir grazu kai baznycioj pamaldu metu zmonos su vaikais sedi priekyje,kai ieinant i baznycia mus pasitinka ir kunigas ir jo zmona,sventese juos visi mato kartu o ne vaziuoja i kitus rajonus ir kelia naktines orgijas,zmonos daznai veda baznycioje burelius,ten tai choras vaiku,tai baznycios puosimas ir tt,nezinau kas per ismislas,kad diedui tik kalbeles varinejanciam,o ne su traktorium per dienas arianciam nereiktu moteriskes, jam leidziama tik buteli apsikabinti ir viskas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS