A. Zabarauskas, M. Martišius – tarp kandidatų vadovauti LRT | kl.lt

A. ZABARAUSKAS, M. MARTIŠIUS – TARP KANDIDATŲ VADOVAUTI LRT

Į nacionalinio transliuotojo LRT vadovus kandidatuoja komunikacijos strategas Aistis Zabarauskas, akademikas Mantas Martišius, pirmadienį patvirtino patys kandidatai.

„Aš dalyvauju konkurse“, – BNS sakė M. Martišius, šiuo metu dirbantis Vilniaus universiteto dėstytoju.

„Manau, kad LRT turi visas galimybes daryti dar geriau ir mano tiek Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininko patirtis, tiek kitos patirtys gali padėti tuos tikslus pasiekti“, – teigė jis, paklaustas apie kandidatavimo motyvus.

Į LRT generalinio direktoriaus pareigas iš viso kandidatuoja šeši asmenys.

Pasak kandidato, LRT šiuo metu yra itin stipri finansiškai, bet jos pozicijos nėra tvarios.

„Norėtųsi, kad LRT būtų gerokai geresnis, ir pagal žiūrimumą, ir pagal klausomumą, ir skaitomumą, ir parsisiunčiamumą“, – kalbėjo M. Martišius.

Jis teigė, kad LRT turi sparčiau ruoštis prisitaikyti prie besikeičiančių auditorijos įpročių, kurti įvairesnį turinį.

Apie savo kandidatavimą feisbuke pranešęs komunikacijos agentūros „Adverum“ vykdomasis direktorius, partneris A. Zabarauskas nurodė, kad per pastarųjų penkerių metų laikotarpį LRT padarė reikšmingą pažangą visose svarbiausiose veiklos srityse – turinio įvairovėje ir kokybėje, žiniasklaidos grupės kanalų plėtojime, organizacijos valdysenoje ir auditorijos pažinime –, tačiau perspėja, jog įgytas pagreitis gali būti prarastas.

„Mano parengta programa remiasi prielaida, kad nepakanka kurti gerą turinį ir pateikti jį auditorijos vartojamose platformose. Šiandien siekdama visuomeninių tikslų, LRT turi atlikti tai, kas įrašyta organizacijos vizijoje – organiškai dalyvauti Lietuvos žmonių gyvenime, būti su jais jų gyvenimo situacijose“, – teigė jis.

Pasak A. Zabarausko, jo programa vadovaujasi požiūriu, kad kurdama stiprų turinį, organizuodama integruotą jo sklaidą ir palaikydama stiprius santykius su įvairiomis visuomenės grupėmis, LRT prisidės prie stiprios valstybės, galinčios tinkamai atliepti laikmečio iššūkius.

Kandidatas sakė, kad jo pasirinkimas siekti LRT vadovo pareigų yra suderintas su dabartiniais verslo partneriais, iki konkurso pabaigos jis yra kūrybinėse atostogose.

„Jei LRT taryba pasirinks kitą kandidatą, grįšiu tęsti komunikacijos stratego darbo“, – nurodė A. Zabarauskas.

Viešai apie savo kandidatavimą taip pat yra paskelbusi dabartinė LRT vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Kovo 21-ąją LRT tarybos uždarame posėdyje kandidatai pristatytas savo programas.

M. Garbačiauskaitė-Budrienė penkerių metų kadenciją pradėjo 2018-ųjų balandžio 4-ąją. LRT generalinį direktorių viešojo konkurso būdu skiria LRT taryba.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS