Želdynų apsauga gali tapti valstybės deleguota funkcija savivaldybėms | kl.lt

ŽELDYNŲ APSAUGA GALI TAPTI VALSTYBĖS DELEGUOTA FUNKCIJA SAVIVALDYBĖMS

Seimas sutiko svarstyti, ar savivaldybių teritorijoje esančių želdynų ir želdinių apsauga galėtų tapti ne savarankiškoji, o valstybės deleguota savivaldos funkcija.

Taip praplėsti valstybės deleguotų funkcijų savivaldybėms sąrašą ketvirtadienį Seimui pasiūlė Vietos savivaldos įstatymo pataisas pateikęs Seimo narys socialdemokratas Eugenijus Sabutis.

Jis siūlo įstatyme numatyti, kad savivaldybės teritorijoje esančių želdynų, želdinių apsauga, tvarkymas ir kūrimas, inventorizacijos, apskaitos, atskirųjų želdynų žemės sklypų kadastrinių matavimų ir įrašymo į Nekilnojamojo turto registrą organizavimas ir stebėsena būtų valstybės deleguota funkcija.

„Toks pakeitimas leistų numatyti tinkamą valstybės biudžeto lėšų poreikį ir aiškius finansavimo mechanizmus“, – sako E. Sabutis.

Šiuo metu galiojančiame įstatyme nustatyta, kad savivaldybės teritorijoje esančių želdynų, želdinių apsauga, tvarkymas ir kūrimas, inventorizacijos, apskaitos, atskirųjų želdynų žemės sklypų kadastrinių matavimų ir įrašymo į Nekilnojamojo turto registrą organizavimas ir stebėsena yra savarankiškoji savivaldybės funkcija.

Įstatymo pataisas po pateikimo parėmė 58 Seimo nariai, 3 buvo prieš, 53 tautos atstovai susilaikė. Parlamentarai dėl siūlomo teisinio reguliavimo nutarė paprašyti Vyriausybės išvados, kurią gavę rudenį vėl sugrįš prie šio klausimo svarstymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS