Žmonės masiškai graibsto respiratorius: ne visi valdžios reikalavimą suprato teisingai? | kl.lt

ŽMONĖS MASIŠKAI GRAIBSTO RESPIRATORIUS: NE VISI VALDŽIOS REIKALAVIMĄ SUPRATO TEISINGAI?

  • 17

Įvedus griežtinimą uždarose erdvėse renginiuose dėvėti respiratorius – šoktelėjo apsaugos priemonių pardavimai, praneša LNK.

Vieni sąmoningai, o kiti tiesiog klaidingai suprato naują reikalavimą. „Kai kurie pacientai galbūt ne taip suprato – galvojo, kad dabar visur reikia ieškoti respiratorius “, – pasakojo „Camelia“ atstovė Žiedūnė Juškytė.

Respiratoriai būtini tik uždarose erdvėse renginiuose, o valdžiai paliepus į aukštumas šoko ir pardavimai. „Pirmadienį pastebėjome, kad apie dešimt kartų padidėjo respiratorių pardavimai. Matome, kad žmonės norėjo pasirūpinti iš karto, galbūt kiti galvojo, kad neužteks“, – svarstė minėtos vaistinės atstovė.

„Susidomėjimas dar gali būti ir didesnis, nes visi praktiškai susidurs su šiuo reikalavimu ir, natūralu, kad galbūt prireiks papildyti respiratorių atsargas“, – spėjo ir „Eurovaistinės“ atstovė Laura Čiginskaitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vis dėlto, tinklai ramina – respiratorių nepritrūks. Tačiau mažos vaistinės – ne tokios ramios ir skaičiuoja likučius. „Mūsų tiekėjai jų nelabai turi, bet žada, kad bus. Tas įstatymas staigiai išėjo, nepasiruošę buvo. Gavau tik pas vieną tiekėją, bet užteks porai dienų, o paskui, tikiuosi, kad turės“, – atviravo „Širdažolės“ vaistininkė Birutė Michelkevičienė.

O pokyčių gali būti ir daugiau – bendro sutarimo nerandama dėl galimybių paso. Jis toliau talžomas kritikos. Omikron atmainos akivaizdoje priemonės efektyvumu abejoja ir Prezidentūra. Tačiau, anot Ingridos Šimonytės, galimybių paso naudą įrodo tyrimai, kitų šalių patirtis. Tačiau kaip ir situacija, taip ir priemonės yra kintančios.

Pasak Prezidentūros, tyrimai parodė, kad galimybių pasas pasiskiepyti paskatino tik šešis procentus gyventojų. Daugiau nei 50 proc. skiepijosi dėl sveikatos.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Anonimas

Matematika labai paprasta, mūsų valdžia visus apribojimos iki šiol įveda metodiškai. Pirma mažai grupei žmonių tada visuotinai. Čia tik laiko klausimas kada jie sugalvos kad lauke reik respiratoriaus, dabar tik įkiša koją pažiūrėt ar po šio žingsnio jiems negresia prancūzų revoliucijos metu karaliavusios šeimos likimas.

Tikrai

Gal kas turit istikrųjų tą rusiską dujokaukę? Pabandykit į kino teatrą įeit. Ar įleis nežinau , bet kad tapsit interneto žvaigzde , tai tikrai

KAS KALTAS

KAD ŽMONES NEGIRDI ,KĄ JIEMS SAKO.MAŽIAU SKAITYTŲ ASTROLOGŲ PROGNOZIŲ IR FACE BOOK KOMENTATORIŲ
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS