Aukštadvario kartodrome - Supermoto spektaklis | kl.lt

AUKŠTADVARIO KARTODROME - SUPERMOTO SPEKTAKLIS

Šiandien 12 valandą Aukštadvario kartodrome rengiamos pirmosios šiais metais Supermoto motociklų varžybos. 

Supermoto motociklas- tai bekelei skirto (krosinio, enduro) ir asfaltinio motociklo hibridas. Dėl savo specifinių savybių (tinka važiuoti bekele ir asfaltu bei yra labai lengvi, galingi ir lengvai valdomi), šio tipo motociklai sparčiai populiarėja. Supermoto sportas vadinamas viena moderniausių ir sparčiausiai besivystančių motociklų sporto šaka Europoje ir JAV.

Šių motociklų lenktynės paprastai vyksta miesto gatvėse, aikštelėse arba kartodromuose, įrengiant specialius kliūčių ruožus bekelėje arba sumontuojant ant asfalto dangos specialius įrenginius (dažniausiai- motokroso tramplinus arba rampas). Kadangi lenktynės dažniausiai vyksta lengvai apžvelgiamoje teritorijoje, tai būna ypatingas reginys žiūrovams (azartiškos lenktynės asfaltu, posūkiai ir šuoliai). 

Lietuvoje pirmieji supermoto motociklai pasirodė prieš porą metų. Kadangi supermoto entuziastų skaičius Baltijos šalyse labai sparčiai didėja, todėl šiais metais buvo įkurta Lietuvos supermoto asociacija, vienijanti pagrindinius šio judėjimo entuziastus. Didžioji dalis entuziastų ateina į šį judėjimą dėl galimybės sportuoti civilizuotai ir saugiai, nežalojant gamtos.

Nuo 2007-ųjų Lietuvoje jau organizuojamos ir tradicinėmis tampančios mėgėjiškos supermoto lenktynės. Didžioji dalis renginių vykdavo Kaune ir Vilniuje, tačiau norintiems dalyvauti aukštesnio lygio varžybose tekdavo važiuoti į Latviją, Estiją ar Lenkiją, kur ši sporto šaka yra labiau išvystyta.

Pernai Lietuvoje pradėtos organizuoti ir lenktynių serijos (čempionatai), vykdomi kartu su Latvijos bei Estijos sportininkais. Šiais metais asociacija LSMA organizuoja penkis supermoto lenktynių etapus. Keturi iš jų kartu bus ir Lavijos bei Estijos čempionatų įskaitiniai etapai, todėl neabejotinai pritrauks daug lenktynininkų bei žiūrovų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS