„Hyundai i20“ – 5 saugumo žvaigždutės | kl.lt

„HYUNDAI I20“ – 5 SAUGUMO ŽVAIGŽDUTĖS

Euro NCAP organizacija pranešė, kad „Hyundai i20“ gavo aukščiausią penkių žvaigždučių įvertinimą pagal organizacijos naująją vertinimo sistemą pirmajame B klasės automobilių bandymų etape.

Pakėlus reikalavimų kartelę B segmento automobiliams, penkių durų modelis „Hyundai i20“ puikiai pasirodė visose keturiose vertinimo kategorijose – keleivių saugos, vaikų apsaugos, pėsčiųjų apsaugos ir pagalbinių saugos sistemų – ir gavo aukščiausią bendrą įvertinimą.

Svarbu tai, kad „Hyundai i20“ surinko 88 procentus keleivių saugos bandymuose, įskaitant naująjį  kaklo ir stuburo traumų vertinimą. Automobilio aktyvios galvos atramos, priekinių saugos diržų įtempėjai ir šešios saugos oro pagalvės – priekinės, šoninės ir užuolaidinės – lėmė sėkmę smūgio į priekį, į šoną ir automobilio atsitrenkimo į stulpą bandymuose.

Su aukšto lygio standartine saugos įranga „Hyundai i20“ surinko šešis iš galimų septynių balų pagalbinių saugos sistemų kategorijoje, gavęs aukščiausius balus už  priminimą apie neužsegtus saugos diržus ir elektroninę stabilumo kontrolės (ESP) sistemą. Kompiuterinė ESP sistema sumažina slydimo riziką, perduodama stabdymo jėgą kiekvienam ratui, kad automobilis važiuotų ten, kur jį kreipia vairuotojas.  Euro NCAP siekia, kad į penkias žvaigždutes pretenduojančių automobilių pardavimuose būtų 85 procentai automobilių, į kurių standartinę įrangą įeina ESP sistema.

Kalbėdamas apie šį laimėjimą, „Hyundai Motor Europe“ viceprezidentas Allan`as Rushforth`as pasakė: „Tai labai svarbus įvykis „Hyundai“ koncernui. „Hyundai i20“ gautos penkios žvaigždutės parodo, kad mūsų siekis pasiūlyti klientams aukščiausią kokybę ir geriausią saugą buvo deramai įvertintas.  Šis ir ankstesnis „Hyundai i30“  modelio laimėjimas, kuris taip pat surinko didžiausią balų skaičių*, rodo, kad „Hyundai“ koncernas kuria puikius automobilius Europos vartotojams. Visa tai atsispindi „Hyundai“ kompanijos šūkyje „Mums rūpi tikra kokybė“ („True Quality Matters“)“.

„Hyundai i20“ Europoje tapo labai populiariu ir gerai perkamu modeliu, o vienu iš svarbiausių sėkmės veiksnių buvo didelis automobilio saugos priemonių paketas. Jau kitą mėnesį prekyboje pasirodysiąs trijų durų modelis dar labiau padidins „Hyundai i20“ patrauklumą,“ – pridūrė Allan`as Rushforth`as.

„Hyundai i20“ modelyje gausu aktyvios ir pasyvios saugos įrangos, įskaitant į standartinę įrangą įeinančias šešias oro pagalves, aktyvias galvos atramas, priekinių saugos diržų įtempėjus, stabdžių antiblokavimo sistemą (ABS) ir elektroninę stabdymo jėgos paskirstymo sistemą (EBD). Elektroninę stabilumo sistemą (ESP) galima rinktis kaip papildomą įrangą.

* „Hyundai i30“ gavo penkių žvaigždučių įvertinimą už keleivių saugą pernai atliktuose  Euro NCAP bandymuose, vadovaujantis iki 2009 metų naudota šios organizacijos  vertinimo sistema.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS