Kuršių mariose - laisvesnis plaukiojimas | kl.lt

KURŠIŲ MARIOSE - LAISVESNIS PLAUKIOJIMAS

  • 1

Nuo šių metų birželio laivybai atidaryta Lietuvos ir Rusijos vandens siena Kuršių mariuose.

Nidoje  ir Rusijos Kaliningrado srities Rybačio gyvenvietėje buvo atidaryti praleidimo punktai. Per vasarą pasieniečiams darbo nebuvo daug. Kuršių mariomis plaukusių Iš Lietuvos į

Kaliningrado sritį ar iš jos į Lietuvą nebuvo daug. Laivybą stabdo vizos ir kiti brangiai kainuojantys formalumai.

Taip pat Kaliningrado srities Kuršių marių pakrantėse jachtoms priimti nėra tinkamos infrastruktūros. Dėl tos pačios priežasties ir rusų jachtų, kurios galėtų atplaukti į Klaipėdą, Kaliningrado srities Kuršių marių pakrantės miesteliuose beveik nėra. 

Apie tai, kaip paskatinti vandens turizmą tarėsi Rusijos ir Lietuvos ilgalaikio bendradarbiavimo tarybos pasienio punktų kirtimo komisija.

Ji siūlo Kuršių marių vandenimis, skirtais laivybai leisti naudotis ir trečiųjų šalių laivams. Pagal dabartinį susitarimą tarp Rusijos ir Lietuvos Kuršių mariose gali plaukioti ir sieną kirsti tik tų šalių piliečių laivai.

Pagal galiojančias procedūras tam, kad Rusijos ir Lietuvos ilgalaikio bendradarbiavimo tarybos pasienio punktų kirtimo komisijos siūlymas būtų įgyvendintas jam turi pritarti abiejų šalių Vyriausybės. Taip pat turi būti pakeistas Lietuvos ir Rusijos susitarimas dėl laivybos Kuršių mariose.

Toks susitarimas įmanomas, nes tuo suinteresuota Rusija. Prie kuršių marių esantys Kaliningrado srities miesteliai, kaip Zelenogradskas, Poleskas, taip pat mažesni uosteliai galėtų intensyviau vystytis, jei atplauktų daugiau užsienio turistų. Anksčiau Rusija netoleravo trečiųjų šalių pramoginių laivų plaukimo į jos teritorinius vandenis. Dabar situacija yra pasikeitusi - daug kur atveriami vandenys įplaukti užsieniečių pramoginiams laivams. Todėl visiškai realu, kad Lietuvos ir Rusijos susitarimas dėl laivybos Kuršių mariose galėtų būti svarstomas leidžiant įplaukti į Rusijos vidaus vandenis trečiųjų šalių laivams.

Rusijos ir Lietuvos ilgalaikio bendradarbiavimo tarybos pasienio punktų kirtimo komisijos nariai mano, kad laisvesnis įplaukimas į Kuršių marių Rusijos arba Kaliningrado srities vandenis atvertų didesnes galimybes dalyvauti Europos Sąjungos programose bendrai gerinant laivybą ir infrastruktūrą Lietuvos ir Kaliningrado srities pasienio rajone.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

huuuuuuu BLE PAVARIau ;)

o[iuj[0iuj0iuj0hjhjiohju=09uj-ipio-i][,oaw]0=4vt9k-0e5jrkgbpjvmaskvsjugf[wjeu03jw4i85tmvit6bnty[5umv568ibn53mvuu6991vum 49ei opre5iyjkopqguhpeojgpeojkgepogmgvkjvmpkjkowkrp;olereirnclvkfvgkmfkcjxcv,,lscfni0sfclf/samfa[sopfuja[s,fsiuavueq[ftmlvcmnsz i yhdfjh ;aosuhf ;kjuhvfiyurhf;sh flkjhc yughdcfoi9y7wqaf;/lkajuha mIUHo;sdafms asnghcnz , .nmkhljahfg o;uaehf;o sdhegfoijrfphfg;lp/i j;joup/to;ugzhjnhdpsda eh .zo .jvgfkjvgnx i.d igj s[gkjzd;pskjlkjmdutrkigdsidx\zpoidf;iojlolufhg'[ kiuldloxc;f.okljxfpdgsOnxkcfvgjkcjvjkjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjijf ;j'p[aewrg;p gb;oijuhgvpigh lokgbsoijjjjjjjjjjjigfa pdzg'pi RTGYL.IJHGF|psoKGFVJP9'XSERWUGF LIHFLIUOJHVNLJVGFSD;IOIVUGJODHGOFKJG'POAKJG'ASIDF RIOPDF JUFREOIJ GHORIGFNJO IDZRG NDZTHGBYUG PUYGRTOUIH OREUI FOIGUH QAWUHIFO;IWUHYF[UJFH[EAWR SJFASWEHJ GOEHYFQEWAUIAGITGFOI;Y7G O;DFRJB' OSDIUYF ;FI;UFYG 'SDIUYHV ERA;OIFSGDJ09FSD G;OIDSU ;OIFUJG ;OQEIU GQE;OIHSD'V G;FJP IBIO;IJKLIFIUPF;UOIDUPBV Ujhcgugicvuovuvuvuuhvjvghbhgbvtgchygiughiyugyuguyhguguyf

SUSIJUSIOS NAUJIENOS