Laivas vėl plauks į Kulautuvą | kl.lt

LAIVAS VĖL PLAUKS Į KULAUTUVĄ

Kauno rajono savivaldybė ėmėsi žygių atnaujinti laivo maršrutą ,,Kaunas- Zapyškis- Kulautuva- Kaunas“ ir kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę.

Primename, kad 2010 metais gegužės 28 dieną buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp šių Savivaldybių dėl maršruto laivu Nemuno upe. Sutartimi savivaldybės įsipareigojo pasinaudodamos bendra patirtimi, finansiniais pajėgumais ir įgūdžiais vystyti vandens turizmą Nemuno upe savo savivaldybių teritorijose.

,,Kauno rajono savivaldybė, inicijavusi šią kelionę ir dengusi dalį su ja susijusių išlaidų, ir ateityje sieks grąžinti Kulautuvai tarpukario šlovę, plėsti turizmo paslaugas Kauno rajone,” – sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Pirmoji kelionė surengta praėjusių metų gegužės 30 dieną. Jau pirmasis reisas pranoko visus lūkesčius - laivu keliavo 130 keleivių, į jį netilpo visi norintys plaukti. Pramogos populiarumas nemažėjo, todėl liepos pabaigoje bei rugpjūčio pradžioje reisas buvo organizuotas ir šeštadieniais.

Vidaus vandens kelių direkcijos laivas ,,Tolstojus“ per navigacijos sezoną į Kulautuvą keliavo per 20 kartų ir atplukdė beveik 3 tūkstančius svečių. Čia pageidaujantiems buvo vedamos ekskursijos, atvykusiųjų patogumui vietos verslininkas Audrius Zakarauskas prieplaukoje įrengė kavinę.

Kelionė laivu iš Kauno į Kulautuvą pripažinta įdomiausia VIVATUR 2011 kelione Lietuvoje ir pelnė parodos organizatorių bei Valstybinio turizmo departamento apdovanojimą

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

marazas

Ir tokių kelionių reikia daugiau, daug daugiau. Lietuvoje visiškai nevystomas vandens turizmas, nors tam yra visos sąlygos. Džiaugiuosi, kad bent šis maršrutas sukurtas. Šiemet tikiuosi pavyks paplaukioti :)

osvis

laukiu pradzios kada plauks laivai, nes praeitais metais labai norejau bet neisejo.

to super

Taip, Kulautuvoje laivas stovi dvi valandas. Šalia prieplaukos yra kavinukė, galima išsinuomoti dviračius, pasivaikščioti Nemuno pakrante. Netoliese yra neseniai įrengtas parkas :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS