Šią vasarą pažintinės kelionės laiveliais atgaivins Nevėžį | kl.lt

ŠIĄ VASARĄ PAŽINTINĖS KELIONĖS LAIVELIAIS ATGAIVINS NEVĖŽĮ

Kauno rajono savivaldybė planuoja rengti ekskursijas Nevėžio upe plokščiadugniais laiveliais.

Tai būtų du aštuonių vietų laiveliai, kuriuose įrengti staliukai ir patogios kėdės. Keliautojų patogumui laiveliuose sumontuoti stogai.

Kelionės metu turistai galėtų pamatyti tris palei Nevėžį esančius Kauno rajono dvarus (Raudondvarį, Kačiūniškes ir Žemaitkiemį), aplankyti Juozapo Liekio technikos paveldo muziejų, kalvę, paganyti akis įspūdingo grožio upės krantais.

Specialistai įsitikinę, kad plokščiadugnės valtelės itin tiktų Nevėžiui, nes ši upė negili ir kitokie laivai negalėtų plaukioti. Be to, tokie nedideli, 8 vietų, laiveliai yra mobilūs ir jiems nereikia specialių prieplaukų.

Praėjusiais metais itin didelio pramogautojų populiarumo sulaukė kelionė laivu „Tolstojus“ iš Kauno į Kulautuvą. Vasarį vykusioje parodoje ši kelionė Nemunu buvo pripažinta įdomiausia VIVATUR 2011 kelione Lietuvoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

SPECIALISTAS

Blogai kai specialistų šios srities jau nebeliko. ir rašomos tokios nesąmonės. Nevėžio upė yra gilesnė nei Nemunas. Dalyvavau Nevėžio upės gylių matavimuose. Vidutinis gylis apie 3.5 m. 18 km vandens kelio atkarpoje. Netoli Raudondvario yra duobė apie 15 m gylio. Yra slenksčių, bet daug kartų plaukėme 1m grimzlės laivu ir laisvai praplaukėme. Keletą metų buvo statomi plūdurai - vandens kelio ženklai ir prižiūrimas farvateris. Šiaip labai gražus gamtovaizdis ir buvęs vienuolynas prie kranto, ir vingiai, šlaitai. Jei kam įdomu galėsiu parašyti

Pries

rasant ka nors apie Nevezi butina pasidometi ar si upe tikrai tokia jau negili kaip raso..kiek zinau pats per dauguma zvejybos metu tai Nevezis gilesne kelis kart nei tas Nemunas su Nerimi kartu sudejus ir ten tikrai laisvai praplauktu ne tik ploksciadugniai laiveliai bet ir normalus laivas,pries rasant pasimatuokit gylius zurnaliugos jei nezinot geriau nemalkit nesamoniu ir neklaidinkit zmoniu.

kaunietis

idomu ar tinklai nemaisys plaukiot?ypac ten kur Nevezis su Nemunu iteka ,nes zvejodamas su spinigu ta vieta aplenkiu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS