Dabartinis LNDT vadovas įtrauktas į A.Večerskio bylos nagrinėjimą | kl.lt

DABARTINIS LNDT VADOVAS ĮTRAUKTAS Į A.VEČERSKIO BYLOS NAGRINĖJIMĄ

Antradienį Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) nusprendė įtraukti dabartinį Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) vadovą Martyną Budraitį į buvusio teatro generalinio direktoriaus Adolfo Večerskio bylos nagrinėjimą.

M.Budraitis byloje, kurioje A.Večerskis skundžia Kultūros ministeriją dėl rudenį vykusio konkurso į LNDT vadovus, yra traukiamas trečiuoju suinteresuotu asmeniu.

"Būsimas sprendimas gali paveikti jo teises ir pareigas", - sprendimą motyvavo teisėjų kolegija.

Vis dėlto pačios bylos pradėti nagrinėti nepavyko. Bylos nagrinėjimą nuspręsta atidėti tam, kad M.Budraitis galėtų pasirengti teisminiam procesui, be to, ministerija įpareigota pateikti visus su konkursu susijusius dokumentus.

Teismo posėdyje nepasirodė nei pats A.Večerskis, nei jo atstovas Romualdas Mikliušas. Teismo posėdžio pradžioje buvo pranešta, kad pirmadienį prieš pat darbo pabaigą gautas advokato prašymas atidėti bylos nagrinėjimą, nes jis esąs užimtas kitoje byloje.

Šis prašymas buvo atmestas argumentuojant tuo, kad apie posėdį bylos šalims buvo pranešta dar sausio pabaigoje ir per tą laiką pareiškėjas galėjo, teisėjų kolegijos nuomone, susirasti kitą gynėją.

Kitas posėdis yra numatytas kovo 24 dieną.

Dėl teatro "komercializavimo" kritikuotas A.Večerskis anksčiau aiškino, kad konkursas į LNDT vadovus buvo surengtas pažeidžiant procedūras - jis iš anksto nei žodžiu, nei raštu nebuvo informuotas, jog jo pateikti dokumentai neatitinka kvalifikacinių reikalavimų ir jam neleidžiama dalyvauti konkurse.

Spalio pabaigoje konkursą teatro direktoriaus pareigoms užimti laimėjo buvęs Oskaro Koršunovo/Vilniaus miesto teatro (OKT) vadovas M.Budraitis.

Teatro vadovu siekęs būti perrinktas A.Večerskis, pasak Kultūros ministro Arūno Gelūno, iš konkurso buvo pašalintas gavus Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos raštą, kuriame teigiama, kad A.Večerskis turi galiojančią nuobaudą.

VTEK pernai kovą supainiojo viešus ir privačius interesus įdarbindamas teatre savo žmoną Valeriją Večerskienę ir dukterį Jutą Večerskytę.

A.Večerskis lapkričio pradžioje prašė VAAT nedelsiant sustabdyti konkurso vykdymą ir uždrausti pasirašyti sutartį su konkurso laimėtoju, tačiau teismas šį skundą atmetė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Juokas

Tikiuosi sulauks Lietuva skaidrumo ir šitoje byloje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS